Rămâi conectat

Politică Administrație

Drept la replică| Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Refuz să votez un teanc de file de cec în alb pentru aceleași drumuri de pământ și aceeași iarbă tăiată la suprapreț!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Refuz să votez un teanc de file de cec în alb pentru aceleași drumuri de pământ și aceeași iarbă tăiată la suprapreț!”

Observăm cum primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor, uită de problemele reale ale cetățenilor din orașul nostru, alegând în schimb să alerge după mai mulți bani pentru proiectele sale încă nefinalizate și să arunce vina pe cei care vor să spună „stop” acestei risipe.

Motivul pentru care consilierii PSD ai orașului au refuzat să se prezinte la ședința din data de 5 ianuarie este pentru că ne-am săturat să vedem cum banii cetățenilor intră în Municipiul Sebeș și sfârșesc în cheltuieli imense, nejustificate, cu un impact aproape zero în ceea ce ține de calitatea vieții localnicilor, care și-au acordat încrederea în administrație.

Îmi este imposibil să votez un proiect care își propune folosirea banilor din excedentul bugetar al orașului, bani care s-au strâns prin munca tuturor, pe proiecte care nu sunt finalizate încă, deși beneficiază de cel mai mare buget istoric pe care l-a avut Sebeșul, așa cum domnul primar a subliniat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ne este greu să ne gândim că, în acești 5 ani de mandat și cu toate aceste resurse financiare la îndemâna sa, primarul Dorin Nistor nu a reușit să ofere cetățenilor de pe multe străzi un simplu metru de asfalt sau să le ofere un spital bine pus la punct și modernizat, pentru sănătatea locuitorilor noștri.

Nu pot astfel vota un teanc de file de cec în alb, bazate pe o opacitate de nedescris, care are toate șansele să sfârșească la fel ca și celelalte investiții din orașul nostru, care au beneficiat de această politică: plantatul florilor, tăiatul ierbii și cheltuirea banilor publici pe serviciile unui avocat, de care ne este puțin drag.

Cât despre situația prezentată la nivelul Ocolului Silvic Sebeș…

Referitor la „proasta gestionare” în anul 2014, profitul net la nivelul ocolului a fost de 1.023.609 lei, corespunzător unei suprafețe a ocolului de 5487 ha, din care aferent Municipiului Sebeș 928.888 lei, iar în anul 2018, la un an după ce la conducerea ocolului a venit Morar Lucian Mihai, un apropiat al primarului Nistor Dorin Gheorghe, profitul net la nivel de ocol a fost de 338.816 lei, corespunzător unei suprafețe de 14137 ha (aproape de 3 ori mai mare), din care aferent Municipiului Sebeș 243.309 lei. Se poate deci observa în ce perioadă s-a înregistrat o gestionare proastă.

În ceea ce privește salariile contabilului șef și ale consilierului juridic, ele s-au acordat în baza actelor adiționale la contractele individuale de muncă semnate de însuși reprezentantul legal al ocolului, Morar Mihai Lucian, așa cum prevede legea. Acestea au fost în prealabil bugetate și aprobate de Primăria Municipiului Sebeș la nivelul la care s-au acordat, cu ocazia aprobării BVC-ului regiei. Din eroare clasele respective nu au fost cuprinse la momentul întocmirii acestuia în contractul colectiv de muncă, deci nu există de fapt un prejudiciu real.

În nici un fel cele două angajate nu și-ar fi putut acorda unilateral salariile.

Ca și încheiere, doresc să îi transmit domnului primar că nu problemele „de mariaj” din interiorul partidului său sunt cele care țin dezvoltarea acestui oraș în loc (ba mai mult, ne bucurăm să vedem o urmă de responsabilitate din partea fostului viceprimar), ci lipsa de rezultate pe care am văzut-o în decursul acestor ultimi ani, în finalizarea unor proiecte înspre binele cetățenilor din Sebeș!

Consilier local PSD Sebeș,

Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Începe transformarea din temeli a arterelor principale din Alba Iulia: Marți demarează lucrările pentru lotul 1 din primul proiect de mobilitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe transformarea din temeli a arterelor principale din Alba Iulia: Marți demarează lucrările pentru lotul 1 din primul proiect de mobilitate

Marți, 15 noiembrie, vor începe efectiv lucrările la lotul 1 din primul proiect de mobilitate urbană din Alba Iulia. Anunțul a fost făcut de către viceprimarul Marius Filimon la Radio Unirea FM. Investiția are o valoare de 28.693.035,22 lei, fără TVA.

„Marți vor începe efectiv lucrările la primul proiect de mobilitate urbană din Alba Iulia, cel care începe de la podul peste Mureș. Firma ne-a asigurat că începând de marți, utilajele și muncitorii vor fi la lucru”, a declarat viceprimarul Marius Filimon.

În ce va consta modernizarea

Elit - Gustul Desăvârșit

„Pe tot traseul vom avea piste de biciclete, bandă dedicată pentru autobuze, inclusiv trotuarle vor fi refăcute, iar liniile de curent vor fi introduse în subteran. Va fi o perioadă mai dificilă, se va circula mai greu, însă cred că la final orașul va arăta altcumva”, a mai spus viceprimarul Filimon.

Pe lotul 1, parte din primul proiect de mobilitate urbană din municipiu, va fi reabilitată și modernizată infrastructura rutieră, pe principalele artere de circulație din Alba Iulia, cuprinzând străzile: Regimentul V Vânători, bulevardul Ferdinand I și Ion I.C. Brătianu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: Coaliția PSD-PNL destabilizează sistemul energetic al României

Ziarul Unirea

Publicat

în

În timp ce Europa este în pragul unei crize energetice fără precedent, Coaliția PSD-PNL destabilizează sistemul energetic al României prin aprobarea ordonanței care închide minele de cărbune și termocentralele. Practic, prin ordonanța de urgență privind decarbonizarea sistemului energetic românesc, PSD și PNL închid minele și termocentralele înainte să pună ceva în loc. Este de-a dreptul revoltător cum coaliția de guvernare nu a dorit să își asume aprobarea prin lege a unui plan coerent pentru decarbonizarea sistemului energetic, așa cum a solicitat în mai multe rânduri Uniunea Salvați România.

USR a propus ca închiderea minelor și a termocentralelor să se facă doar după ce în sistem au fost introduse noi capacități de producție, însă toate amendamentele USR au fost respinse. În contextul în care toate statele membre ale Uniunii Europene vor să scape de dependența de gazul rusesc, România își îngroapă o parte importantă a sistemului energetic. Să nu uităm că, în prezent, cărbunele asigură peste 20% din energia zilnică necesară la nivel național. Impactul va fi dezastruos pentru zonele miniere și din cauza disponibilizărilor preconizate, dar mai ales pentru că, în ultimii 30 de ani, nu s-au dezvoltat soluții alternative pentru aceste zone, în marea lor majoritate dependente de industria minieră.

Actualul Guvern PSD – PNL și-a demonstrat incapacitatea de a gestiona provocările cu care se confruntă sistemul energetic. Specialiștii coaliției minciunii nu sunt în stare să pună în funcțiune nici măcar proiectele hidrotehnice mici, iar două mini-hidrocentrale, la Valea Sadului și Cârțișoara, pe Jiu, la 7 kilometri de aria protejată, stau de 3 ani executate în proporție de 60-70%. Nimic nu-i împiedică pe cei de la PSD și PNL să le finalizeze și să le introducă în sistemul energetic național. Nimic în afară de propria lor incompetență.

Elit - Gustul Desăvârșit

În timp ce în România, PSD și PNL se joacă cu sistemul energetic, în alte țări europene guvernele implementează planuri serioase pentru a asigura stabilitatea energetică și protejarea populației. În Germania, spre exemplu, folosirea cărbunelui este permisă și chiar încurajată, în contextul în care țara dorește să scadă cât mai mult dependența de gazul rusesc. Pentru a ajuta populația să suporte mai ușor creșterile de prețuri la energie, Spania și Germania au REDUS TVA-ul la gaze! Este măsura pe care o cere de multe luni Uniunea Salvați România!

PSD și PNL mint că vor să stimuleze producția națională de energie însă, în realitate, cu fiecare zi care trece, doar îngroapă sistemul energetic național și cresc dependența României de gazul și electricitatea cumpărate din exterior. Putem spune că graba cu care au aprobat ordonanța de decarbonizare a sistemului energetic românesc poate fi considerată un atentat la siguranța energetică a României.

Românii trebuie să știe că Europa și angajamentele pe care ni le-am asumat prin PNRR nu ne obligă să închidem capacități, ci ne obligă doar să reducem emisiile. Aceste emisii pot fi reduse și prin retehnologizarea unor capacități sau prin înlocuirea unor capacități cu altele pe tehnologii cu emisii reduse. De asemenea, ca răspuns la criza energetică, Comisia a adăugat acum componenta RepowerEU, care are exclusiv bani pentru investiții în energie, cu accent pe sursele regenerabile. România are la dispoziție 1,4 miliarde de euro pentru investiții în capacități noi de producție.

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Matieș: I-am lansat Excelenței Sale, ambasadorul Statului Israel, invitația de a vizita Alba Iulia de Ziua Națională a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Călin Matieș: I-am lansat Excelenței Sale, ambasadorul Statului Israel, invitația de a vizita Alba Iulia de Ziua Națională a României

Astăzi am avut deosebita plăcere să mă întâlnesc cu ambasadorul Statului Israel la București, Excelența Sa Reuven Azar, ocazie cu care am vorbit despre relațiile bune dintre cele două țări și alte subiecte de actualitate din plan intern și extern.

Am avut ocazia să îi povestesc despre Alba Iulia (de care nu a auzit până acum) despre importanța istorică a orașului nostru, cât și despre Marea Unire de la 1918.

Am profitat de moment să îi lansez Excelenței Sale invitația de a vizita Alba Iulia de Ziua Națională a României, oraș cu care ne mândrim peste tot în țară!

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea