Rămâi conectat

Ştirea zilei

Drept la replică: Apa CTTA SA Alba nu a acordat „în avans” niciun premiu directorului general Cornel Ștefan Bardan

Publicat

în

Deși APA CTTA SA ALBA a subliniat că refuză orice dezbatere de natură sau cu implicație politică, având în vedere articolul publicat în ziarul Unirea din 23.05.2017 de către dl consilier județean Zdrânc Daniel, dată fiind eroarea informațiilor aduse la cunoștința cititorilor, ne vedem obligați să transmitem acestora și implicit clienților noștri, câteva precizări:

Adunarea Generala a Actionarilor a SC APA CTTA SA ALBA, formata din reprezentantii actionarilor, municipiile si orasele din judetul Alba, inclusiv judetul Alba, ca actionar majoritar, a decis, conform Contractului Colectiv de Munca, respectiv Contractul de mandat, incheiat cu directorul general al societatii care a detinut aceasta functie pana la finele anului 2016, acordarea cotei de participare la profit pentru salariati si directorul general, odata cu aprobarea situatiilor financiare , aferente anului 2016, aceastea fiind acordate in urma indeplinirii tututror indicatorilor de performanta, si prin contributia fiecarui salariat al societatii, si nu actualului director general Cornel Stefan Bardan, asa cum, in mod eronat, autorul articolului insinueaza.

CITEȘTE ȘI: Daniel Zdrânc: După doar 2 luni de la instalarea pe postul de director, Ștefan Bardan premiat cu 73.688 de lei, de AGA Apa CTTA Alba, pentru activitatea… viitoare! 

Elit - Gustul Desăvârșit

Regretabil este faptul ca dl consilier judetean, cu atat mai mult cu cat detine aceasta functie, nu a gasit necesar ca mai intai sa se informeze cu privire la aceste aspecte si a ales sa transmita mesaje cu tenta politicianista. Poate ca ar fi fost mult mai util, ca din calitatea sa, sa transmita opiniei publice macar parte din realizarile pe care aceasta societate le-a avut in ultimii ani, si cand ne referim la realizari, nu avem in vedere doar cele financiare ci si cele care contribuie la satisfactia clientilor nostri, efectuate atat din surse proprii cat si prin programe europene de dezvoltare (extinderi si reabilitari de retele de apa si canalizare, echipamente si utilaje necesare pentru intretinerea acestora, etc.).

Nu negam faptul ca suntem intr-o continua dezvoltare si ca pe parcusul acesteia pot aparea disfuncionalitati, insa ceea ce ne dorim este transparenta totala fata de opinia publica, fiind obligati prin lege spre a publica toate deciziile luate de catre organul de administrare al societatii, inclusiv aceasta Hotarare , pe care dl consilier abia acum a gasit timpul sa o consulte, ea fiind publicata inca din luna martie.

O a doua chestiune care trebuie lamurita , dat fiind neadevarul total pe care il contine, vizeaza TVA-ul perceput si care, conform autorului, nu se reflecta in tariful aplicat de catre societate. Sub acest aspect, o simpla analiza a unei facturi, aferenta lunii ianuarie 2016, raportat la decembrie 2015, va evidentia, fara dubiu, ca TVA-ul perceput pentru apa potabila este de 9%. Este o imposibilitate ca societatea sa nu aplice cota legala de TVA, dat fiind faptul ca aceasta reprezinta o obligatie legala ce ne incumba, iar taxa perceputa, indiferent de valoarea ei, este venit la Bugetul de stat si nu un venit al Operatorului.

In privinta cresterii pretului/ tarifului pentru serviciile furnizate, acestea au fost facute public ori de cate ori a fost necesar a fi modificate, societatea noastra detaliind de fiecare data, motivele si aspectele care au determinat acest lucru. Astfel, asa cum am aratat, in mai multe randuri, investitiile derulate cu sprijinul financiar al Uniunii Europene ( SAMTID, POS MEDIU 2007-2013), prin care au fost atrase sume importante de bani, necesare pentru dezvoltarea sistemului, au generat si obligatii pentru Operator si clientii lui, asa cum este cazul si in continuare, data fiind intentia noastra de a materializa cat mai curand accesarea de noi fonduri pentru Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020.

Aceste programe investitionale au obligat la elaborarea unei Strategii de tarifare multianuale, aprobata ulterior de catre toate Unitatile Administrativ Teritoriale (membre ale Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Alba), fara de care ar fi fost imposibila accesarea milioanelor de euro , puse la dispozitie de catre Uniunea Europeana, pentru dezvoltarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Alba.

In contextul celor expuse, avem convingerea ca dl consilier va fi pe deplin informat, si speram, ca pe viitor, eventualele neclaritati sa le lamureasca direct la sursa.

Biroul de presă al Apa CTTA Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 21 – 22 mai 2022

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 21 – 22 mai 2022

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 21 – 22 mai 2022. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 21 – 22 mai 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 – Săliştea – Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Operațiunea „Transilvania”: Rețea de peste 50 de tâlhari români anihilată de DIICOT, carabinieri și Europol. Cum erau „agățate” victimele

Publicat

în

Operațiunea „Transilvania”: Rețea de peste 50 de tâlhari români anihilată de DIICOT, carabinieri și Europol. Cum erau „agățate” victimele

Presa italiană scrie despre rețeaua de tâlhari români dată în vileag vineri de către DIICOT:  femeile din grupare amețeau bătrâni cu doze masive de Valium pentru ca apoi să-i jefuiască. Un fost pilot a făcut două atacuri de cord după doza de Valium primită din partea româncelor.

Operațiunea, coordonată de Parchetul din Locri și denumită „Transilvania”, a scos la iveală o grupare infracțională cu o structură piramidală și două baze active între România și Italia, potrivit Rai News.

Elit - Gustul Desăvârșit

În prezent, există 59 de suspecți și au fost identificate 15 victime

Ancheta carabinierilor, desfășurată în colaborare cu Europol, a pornit de la plângerea, în 2018, a unui bărbat în vârstă care a fost înșelat de o româncă. Femeia l-a determinat să-i dea 20.000 de euro, pe care i-a transferat apoi în România. Femeia se prefăcuse că este îndrăgostită de el pentru a-i câștiga încrederea și a putea astfel să obțină banii.

Carabinierii au început alte investigații care au scos la iveală o grupare criminală formată în întregime din cetățeni români și în care fiecare suspect avea o sarcină bine definită, iar la conducerea grupării se afla un cuplu.

Se presupune că gruparea se folosea de tinere care își alegeau cu grijă potențialele victime, în principal bărbați în vârstă de 70-90 de ani, de la care obțineau apoi sume mari de bani.

Banii, care ajungeau până la 1.000 de euro pentru fiecare „cadou”, erau fie dați de victimă direct în mâinile escrocului, fie transferați către conducerea de vârf a bandei din România.

Victima era „agățată” pe stradă sub pretextul vânzării de brichete și batiste

Urma faza de „racolare”, în care tinerele, profitând de singurătatea și vulnerabilitatea victimelor, se declarau îndrăgostite. Apoi, spuneau că au nevoie de bani, invocând, în cele mai multe cazuri, probleme de sănătate fictive ale lor sau ale membrilor familiei lor care locuiau, în special, în spațiul european.

Amenințările erau, de asemenea, la ordinea zilei, iar în unele cazuri s-au transformat în extorcare de fonduri atunci când victima, realizând ce se întâmpla, nu mai plătea niciun ban. În acel moment, victima era intimidată cu dezvăluirea relației clandestine partenerilor de viață.

Lipsa de scrupule a membrilor organizației a fost confirmată de un episod din decembrie 2018, când carabinierii din San Luca au arestat două femei, care au fost ulterior condamnate și sunt încă în închisoare.

Acestea au jefuit casa unui bărbat de 77 de ani, care fusese anterior pilot de circuit, nu înainte de a-i administra o doză aproape letală de valium, ceea ce i-a provocat bărbatului două atacuri de cord în zilele care au urmat evenimentului.

În alte două rânduri, în decembrie 2018 și aprilie 2021, carabinierii au arestat în flagrant delict două femei în momentul în care încasau banii de șantaj în urma răzvrătirii victimelor lor, care au fost obligate să plătească noi sume pentru ca relația să nu fie dezvăluită familiilor lor.

Suspecții se întorceau periodic în România pentru a-și redefini strategiile operaționale și pentru a împărți veniturile obținute din comportamentul lor ilegal.

sursa: dcnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO| INCENDIU în Sebeș: Acoperișul unei case, CUPRINS de flăcări. Intervin pompierii cu patru autospeciale

Publicat

în

UPDATE FOTO| INCENDIU în Sebeș: Acoperișul unei case, CUPRINS de flăcări. Intervin pompierii cu patru autospeciale

Un incendiu a izbucnit în seara zilei de vineri, 20 mai, la o casa din Sebeș. 

Garda de intervenție Sebeș, în cooperare cu SVSU Sebeș intervine pentru localizarea și lichidarea flăcărilor izbucnite la o casă de locuit din Municipiul Sebeș.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele informații incendiul se manifestă la acoperișul clădirii pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați.

În cadrul intervenției au fost alocate patru autospeciale pentru stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2.

UPDATE 20:09 : S-a reușit localizarea incendiului în limitele gasite (80 mp casa de locuit si 10 mp o anexa). Intervenție este îngreunată de prezența unei cantități mari de materiale combustibile in interior (maculatura/hârtie). În acest moment nu mai este pericol de extindere și se lucreaza în continuare pentru lichidarea incendiului. ISU Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare