Dr. Silviu Tuzes, șef secția ATI a SJU Alba: Am avut noroc, fiindcă nu am avut mulți pacienți cu Covid-19, cu forme grave, internați în secțiile de ATI deodată

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Invitat la Radio Unirea FM, Dr. Silviu Tuzes, medic șef secția ATI, a vorbit despre diverse subiecte de interes, în contextul pandemiei, precum situația actuală a spitalului județean din Alba Iulia, importanța donării de plasmă de către pacienții vindecați, cât si despre pericolul subestimării virusului, care deseori cauzează foarte ușor decesul.

Vorbind despre gestionarea situației la nivelul secției de ATI a spitalului județean din Alba Iulia, Dr. Silviu Tuzes spune că până în prezent nu a existat o lipsă de locuri libere :

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

„Noi în județul nostru am avut un oarecare noroc, fiindcă nu am avut mulți pacienți cu Covid, cu forme grave, internați în secțiile de ATI deodată. în ultima vreme însă, toate paturile sunt ocupate.”

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Întrebat despre situația dificilă a medicilor în spitale, Dr. Silviu Tuzes relatează:

„Este un virus respirator, și stăm unul lângă altul acolo, fără să realizăm că există neșansa să ne contaminăm. Am avut tot felul de cazuri cu oameni veniți din concediu, apoi la recoltarea testului covid a fost pozitiv. Nu neapărat într-o formă gravă și extrem de virulentă care să necesite terapie intensivă, dar fiind covid pozitiv poate să dea virusul părinților, bunicilor, care pot ajunge la terapie intensivă.

Pot să vă spun faptul că la nivelul secției de ATI, până acum, nici un cadru medical, nici un medic sau infirmieră nu a fost covid pozitiv, deși noi am tratat pacienți, am fost în mijlocul acțiunii, să spun așa. Asta se datorează respectării procedurilor si purtării echipamentelor de protecție, cât și responsabilității tuturor. Începând de la medici, până la infirmiere, au fost extrem de responsabili în ceea ce fac. „

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419