Rămâi conectat

Ştirea zilei

Două săli de judecată ale Curții de Apel Alba Iulia vor intra în reparații capitale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Două săli de judecată ale Curții de Apel Alba Iulia vor intra în reparații capitale

Principalele săli de judecată ale Curții de Apel Alba Iulia, situate la etajul al doilea al imobilului construit în urmă cu peste 100 de ani, își vor schimba în curând aspectul, prin realizarea unor reparații la finisajele interioare.

Instanța a lansat recent în SEAP procedura de atribuire a unui contract de achiziții publice estimat la peste 656.000 de lei. Achiziția publică se va finaliza cu încheierea unui contract privind executarea lucrărilor de reparații capitale la sălile de şedinţe 201 „Constantin Hamangiu” şi 213 „Vintilă Dongoroz”. De menționat că în iulie, la prima procedură simplificată pentru achiziția lucrărilor de reparații la cele două săli de judecată, aceasta a fost anulată de autoritatea contractantă pentru că propunerile tehnice ale celor 2 ofertanți au fost declarate neconforme.

Pot fi depuse oferte până în data de 23 august, la ora 15.00, iar criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate – preț. Lucrările de reparații nu pot fi executate concomitent la ambele săli și trebuie executate cât mai urgent, pentru a nu afecta desfășurarea activității instanței după terminarea perioadei de vacanță judecătorească. Proiectul vine în continuarea reparațiilor curente realizate anul trecut la holurile principale ale etajului 2 al clădirii.

Se are în vedere refacerea finisajelor celor două săli de judecată, cu preluarea coloristicii din holuri; pozarea ascunsă, pe cât posibil, a cablajelor aparaturilor montate pe pereți; restaurarea ferestrelor și a căptușelilor acestora, cu schimbarea foilor din exterior cu tâmplărie din lemn stratificat cu geam termopan; reabilitarea parchetului și a binelor (podiumurile completelor de judecată). Vor fi executate lucrări de reparații curente în valoare de 290.647,15 lei la sala 201, respectiv în sumă totală de 365.713,72 de lei, la sala 213, la care se adaugă TVA.

Cele două săli de şedinţe au o înălţime utilă de circa 7 metri. Pe pereţii acestora sunt montate, în canale de plastic, circuite de la reţeaua LAN şi de la instalaţia de ascultare, care pun un accent negativ asupra finisajelor acestor două săli de şedinţe. La una dintre săli, ferestrele sunt din lemn cu două rânduri de cercevele. Fiind într-o stare avansată de degradare, sunt pierderi mari de căldură prin aceste ferestre pe perioada rece a anului. Finisajele interioare la pereţi, la tavane şi la elementele decorative de la tavanele acestor două săli de şedinţe prezintă, de asemenea, degradări multiple.

Curtea de Apel Alba Iulia, care deservește cetățenii din județele Alba, Hunedoara și Sibiu, funcționează într-un imobil monument-istoric.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea