Două persoane reținute pentru evaziune fiscală și spălare de bani, în urma perchezițiilor coordonate de IPJ Alba. Alți 7 suspecți vor fi cercetați sub control judiciar

În urma percheziţiilor efectuate ieri, 17 iunie a.c., de către poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din IPJ Alba, au fost identificate înscrisuri şi documente contabile ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Două persoane au fost reţinute, iar 7 vor fi cercetate sub control judiciar.

politia-arest Potrivit IPJ Alba, M.G., de 29 de ani şi F.C., de 40 de ani, reprezentaţi ai unei societăţi comerciale din Sinteşti, judeţul Ilfov, vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea arestării preventive sub aspectul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

ELIT

Reamintim că la data de 17 iunie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu sprijinul poliţiştilor Inspectoratului General al Poliţiei Române – S.I.A.S., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat percheziţii la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Acestea au vizat domiciliile şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând mai multor persoane din judeţele Alba, Sibiu, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov şi municipiul București. Acţiunea s-a desfășurat cu sprijinul poliţiştilor inspectoratelor de poliţie din judeţele Ilfov, Sibiu, Călăraşi, Giurgiu şi Poliţiei Capitalei şi cu suportul de specialitate al Departamentului de Informații si Protecție Internă.

Mihail David - 2020

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2010 – 2015, unele dintre persoanele în cauză ar fi achiziționat, fără forme legale, piei de animale (bovine), pentru care ulterior ar fi obţinut documente fictive, de la societăţi comerciale cu comportament tip „firma fantomă”, pentru a fi comercializate unor mari procesatori din Comunitatea Europeana, cu scopul de a solicita şi obţine rambursare de T.V.A..

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 2.200.000 de lei.

În urma perchezițiilor și audierilor, s-a luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de două dintre persoanele vizate, iar alți 7 suspecți au fost prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba care a dispus faţă de aceștia măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...