Rămâi conectat

Curier Județean

Două omucideri și șase tentative de omor, în județul Alba, în primele șase luni din 2018

Ziarul Unirea

Publicat

în

În domeniul prevenirii criminalităţii priorităţile de acţiune ale IPJ Alba au fost prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului şi prevenirea infracțiunilor de violență în familie.

În cadrul acestor programe de prevenire a criminalității, au fost desfășurate activități, în 6 proiecte și 7 campanii de informare. Totodată s-au desfăşurat activităţi punctuale pe diferite segmente ale criminalităţii, în parteneriat cu instituţii, autorităţi publice locale şi ONG-uri.

În ceea ce priveşte combaterea criminalităţii, din analiza datelor statistice rezultă că în primele 6 luni ale anului 2018, la nivelul structurilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au fost sesizate cu 11% mai puține infracţiuni decât în semestrul I al anului 2017. Astfel, infracţionalitatea judiciară a scăzut cu 6%, infracţionalitatea economică a scăzut cu  24%, iar infracţionalitatea de altă natură a scăzut cu 16 % .

Numărul infracţiunilor contra persoanei a scăzut în cu 7,7% . Infracţiunile de loviri sau alte violenţe reprezintă 51,86% din totalul infracțiunilor contra persoanei, indicator care creşte uşor, iar infracțiunile de ameninţare, reprezintă 14,2% din această categorie de infracțiuni și înregistrează o scădere  de 14,3% .

Infracţiunile comise cu mare violenţă (omor, tentativă de omor, pruncucidere/uciderea nou-născutului de către mamă, loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, viol – art.218 alin. 4 şi vătămare corporală) sesizate și constatate în semestrul I 2018, înregistrează 10 fapte. Astfel, infracţiunile de omor se păstrează la același nivel, respectiv  câte 2 fapte, cele de tentativă de omor cresc cu 3 fapte, de la 3 la 6, iar infracțiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte se păstrează la același nivel, nefiind înregistrată nicio faptă de acest gen. Infracțiunea de vătămare corporală înregistrează o creştere faţă de perioada similară a anului 2017, de la 1 la 2 fapte.

Infracţiunile contra patrimoniului, sunt un indicator care a scăzut la finalul primelor 6 luni din 2018 cu aproape 8 %, infracţiunile de furt au scăzut cu 4,5%, Infracțiunile de tâlhărie au scăzut cu 5 fapte, infracțiunile de înșelăciune au scăzut cu 19%, iar infracțiunile de distrugere au scăzut cu 9,2%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în județul Alba. Amenzi de peste 56.000 date de polițiști și jandarmi

Bogdan Ilea

Publicat

în

72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în județul Alba. Amenzi de peste 56.000 date de polițiști și jandarmi Polițiștii și jandarmii din Alba au dat amenzi de peste 56.000 de lei și au verificat sute de persoane și mașini. Citește și: Amenzi de peste 51.000 de lei date de polițiștii și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea