Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Două motive pentru care elevii nu ar putea reveni fizic la școală pe 8 februarie. Explicația dată de ministrul Sănătății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vlad Voiculescu a explicat că există două motive pentru care decizia de deschidere a școlilor ar putea fi revocată. Deteriorarea masivă a indicatorilor pandemiei reprezintă primul motiv, al doilea fiind despre răspândirea noii tulpine de coronavirus.

“Vedem că sunt locuri unde o nouă tulpină face ravagii. Vedem că această tulpină poate fi mult mai contagioasă și această tulpină poate să afecteze și copiii. Dacă vom avea această noul tulpina în România și dacă va deveni extrem de contagioasă, atunci sigur lucrurile trebuie luate din nou în considerare”, spune ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu a mai spus că decizia de redeschidere a școlilor este condiționată de numărul cazurilor la ATI, care nu trebuie să ajungă la limită (n.red. peste 1.500), de numărul deceselor și de numărul zilnic al cazurilor de infectare cu Sars-Cov-2.

“În momentul ăsta, astăzi, avem o mie și un pic de cazuri în ATI. Dacă numărul ăsta va crește semnificativ, adică dacă va ajunge la 1.500 e deja mult, peste capacitatea noastră actuală, atunci cu siguranță vom lua în calcul revizuirea deciziei (n.red. de redeschidere a școlilor). Și sunt câteva informații: odată vorbim de testare, de cazurile confirmate, apoi vorbim despre cazurile în ATI și cazurile din secțiile din spital, o parte din cazurile din spital sunt deja grave și apoi vorbim de decese. Ultimele două sunt cât decât cifre certe, dacă la testare putem discuta și sunt de acord că ar fi bine să testăm mai mult și facem asta, aranjăm lucrurile în așa fel încât să testăm mai mult și să raportăm mai bine ca să avem imagine cât mai clară, celelalte două sunt cifre pe care ne putem baza”, a explicat Voiculescu.

Sursă: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea