Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Două femei în vârstă – victime ale hoților de bijuterii. Vezi noua metodă inventată de ”țepari”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii din Alba fac cercetări pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a autorilor unor fapte de furt de bijuterii, comise prin același mod de operare, în ambele situaţii victime fiind femei în vârstă.

Poliţia Municipiului Aiud a fost sesizată de către o femeie de 62 de ani din Aiud, cu privire la faptul că în timp ce se afla pe strada Axente Sever din oraș, a fost abordată de două persoane (un bărbat şi o femeie) care, arătându-i o hartă, i-au cerut să le indice unde este spitalul. Drept mulțumire femeia s-a oferit să-i dăruiască vârstnicei un lănţişor pe care i l-a pus la gât. După scurt timp, reclamanta şi-a dat seama că în timp ce-i aşeza la gât aşa zisul cadou, femeia i-a sustras lănţişorul cu medalion din aur, în valoare de 1.500 de lei.

În aceleaşi împrejurări a căzut victimă a unei infracțiuni de furt, o femeie în vârstă de 71 de ani, din municipiul Alba Iulia în timp ce se deplasa pe strada Cetăţii din municipiul Alba Iulia. Acesteia i-au fost sustrase bijuteriile proprii, în valoare de 400 de lei şi a „primit cadou” bijuterii dintr-un metal comun, de culoare galbenă.

În ambele situaţii, poliţiştii fac cercetări în vederea identificării autorilor, tragerii lor la răspundere penală şi recuperării prejudiciilor.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de fapte, IPJ Alba recomandă:

– Nu purtaţi ostentativ bijuterii şi obiecte de valoare care sunt tentante pentru cei predispuşi la furt sau tâlhărie.

– Fiţi sceptici în legătură cu orice promisiune sau cadou primit ca din senin, de la persoane necunoscute;

– Nu acceptaţi, indiferent de motivul prezentat, ca persoane necunoscute să se apropie prea mult de dumneavoastră;

– În cazul în care sunteţi abordaţi de astfel de persoane, încercați să reţineţi cât mai multe aspecte care pot fi de folos poliţiei: ora comiterii infracţiunii, aspectul agresorului: vârsta aproximativă, înălţimea şi constituţia fizică, forma feţei, bărbierit sau cu barbă, culoarea părului, a ochilor, dacă vocea are un accent anume, vestimentaţia, semne particulare), dacă aveau maşină – marca, culoarea şi numărul de înmatriculare, direcţia în care au plecat, numele sau poreclele folosite între agresori, accentele, dialectele, etc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea