Rămâi conectat

Ştirea zilei

Două dosare penale deschise, în urma protestelor împotriva măsurilor restrictive de la Alba Iulia, pentru zădărnicia combaterii bolilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Două dosare penale au fost înregistrate de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în urma protestelor din noapte de 29 spre 30 martie, respectiv seara de 30 martie, pentru zădărnicia combaterii bolilor.

Comunicatul Parchetului:

1. În data de 30.03.2021, în intervalul orar 18:00-23:00, cu ocazia unui protest organizat pe raza mun. Alba Iulia împotriva noilor măsuri impuse în domeniul prevenirii răspândirii virusului SARS Cov 2, persoanele prezente nu au respectat prevederile legale referitoare la portul măştii de protecţie şi a distanţării fizice.

Totodată, a fost identificată o persoană de sex masculin care a promovat acţiunea în mediul online, solicitând prezenţa cetăţenilor la protestul neautorizat, precum şi nepurtarea măştii de protecţie.

2. În noaptea de 29/30.03.2021, un grup de persoane s-au strâns pe raza municipiul Alba Iulia, unde au protestat faţă de noile măsuri impuse în domeniul prevenirii răspândirii virusului SARS Cov 2, fără a respecta prevederile legale referitoare la portul măştii de protecţie şi a distanţării fizice.

Totodată, au fost identificate trei persoane de sex masculin care au promovat acţiunea în mediul online, solicitând prezenţa cetăţenilor la protest şi nepurtarea măştii de protecţie.

Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea