Rămâi conectat

Ştirea zilei

Două aparate de testare a Covid-19, posibil funcționale în județul Alba până la sfârșitul lui martie!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Două aparate de testare a Covid-19, posibil funcționale în județul Alba până la sfârșitul lui martie! • Unul cumpărat de Transavia și unul aflat în dotarea DSV Alba cu care momentan se testează pesta porcină

În județul Alba ar putea fi puse în funcțiune, până la sfârșitul lunii, două aparate de testare a Covid-19. Până la achiziționarea și punerea în funcțiune a aparaturii necesare pentru efectuarea testelor rapide de depistare a Covid-19, pe care compania Transavia s-a angajat să o cumpere și care va putea fi disponibilă cel mai probabil în jurul datei de 27 martie, autoritățile locale caută și alte soluții mai rapide.

Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a declarat pentru ziarul Unirea că în week-end-ul care tocmai s-a încheiat s-a discutat la nivelul județului cu specialiștii din domeniul sanitar și s-a analizat posibilitatea transformării unui aparat aflat în dotarea Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) Alba în aparat pentru testarea Covid-19. Momentan, aparatul de la DSV Alba este utilizat pentru depistarea pestei porcine însă, prin înlocuirea consumabilelor, filtrelor și reactivilor ar putea fi folosit și pentru depistarea Covid-19.

Momentan se încearcă identificarea firmelor care ar putea furniza echipamentul necesar convertirii aparatului și se speră ca acesta să dobândească noua funcțiune cât mai repede. În paralel, specialiști care urmează să-l operaționalizeze vor fi trimiși de către DSP Alba pentru pregătire, la Cluj. În prezent, testele prelevate de la pacienți din județul Alba sunt trimise la Cluj pentru confrimare sau infirmare. Până luni după-masa niciun un caz de infectare cu Covid-19 nu fusese depistat la nivelul județului Alba.

Reamintim că vineri, 13 martie, compania Transavia a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că va asigura pentru Spitalul Județean Alba aparatura necesară pentru efectuarea testelor Covid-19, momentan inexistentă în județ, precum și echipamentele medicale auxiliare: echipamente și măști de protecție, medicamente și alte materiale.

”Astfel, sperăm ca împreună cu autoritățile locale și cu Spitalul Județean Alba să putem oferi tot suportul medical necesar pentru a veni în întimpinarea posibilelor infectări și gestionarea lor rapidă. Vom achiziționa în regim de urgență toate cele necesare pentru testarea rapidă Covid-19 și vom aloca suplimentar 1 milion de lei pentru echipamente, dezinfectanți, măști”, a declarat Ioan Popa, președintele și fondatorul Transavia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea