Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dotări pentru unitatea de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice din Aiud: Licitația, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dotări pentru unitatea de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice din Aiud: Licitația, lansată în SEAP

Asociația Serviciul de Ajutor Maltez în România a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția de dotări pentru obiectivul de investiții: „Unitatea de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice și cantină socială în cadrul proiectului respect pentru bunicii comunității Aiudene”.

Valoarea totală estimată este de 300.214,78 de lei, fără TVA.

Prin proiect se dorește să se dezvolte un proiect de reabilitare, modernizare, renovare și dotare a sediului Asociației de ajutor Maltez în România din localiatea Aiud, județul Albă pentru satisfacerea cerințelor specifice de păstrare și conservare a clădirii și a comuniatii locale susținute
de asociația.

Elit - Gustul Desăvârșit

Având în vedere destinația construcției, obiectivul a fost regândit în așa fel încât să asigure un maxim de eficientă și o maximă funcționalitate pentru activitățile desfășurate și pentru noile activități, cantină socială și unitatea de ingrijre la domiciliu a persoanelor vârstnice. Lucrările propuse în cadul acestui proiect sunt lucrări de reabilitare, conservare și schimbare parțială a funcțiunilor sediului Asociației din localitatea Aiud, stradă Ioan Creangă nr., jud. Albă.

Pentru că construcția să funcționeze că cantină socială și unitatea de ingrijre la domiciliu a persoanelor vârstnice este necesar achiziționarea dotărilor prevăzute în acest caiet de sarcini.

Echipamente profesionale pentru dotare bucătărie

Denumire produs Cantitate
Masina de spalat rufe cu uscator 1
Masa frigorifica refrigerare 3 usi 1
Sistem anti insecte pt suprafete de pana la 80 mp 1
Sterilizator cu raze uv, capacitate 10 cutite 1
Sterilizator de oua 1
Masa frigorifica refrigerare 4 usi 1
Masina taiat verdeata+5 discuri:e2,e10,d10,h10,z4 1
Marmita incalzire indirecta cu autoclava 1
Masina de gatit 4 focuri max power 1
Tigaie basculanta motorizata 1
Selfcooking center model 2017 10 tavi gn 1/1 1
Kit de conectare 1
Suport cu glisiere cu toate laturile deschise 1
Hota de perete 1200 mm, super xtractor 1
Variator de viteza electronic 1
Hota de perete 2200 mm, super xtractor 1
Variator de viteza electronic 1
Masina de spalat vase 1
Dedurizator manual 12 l 1
Mixer de mana cu brat si tel 1

Mobilier pentru bucătărie

Denumire produs Cantitate
Spalator Inox 1900 Mm 2 Cuve, 2 Picuratoare 1
Baterie profesionala pentru spalator 1
Spalator Inox 700 Mm 1 Cuva 1

 

Baterie profesionala pentru spalator 1
Dulap suspendat cu 2 usi glisante 2000 mm 2
Blat taiere polietilena rosu 1
Blat taiere polietilena rosu 1
Spalator de perete cu actionare la genunchi 400 mm 1
Masa tip dulap 1400 mm 1
Masa de lucru inox 700 mm cu polita 1
Masa tip dulap 2000 mm 1
Spalator inox 1000 mm 1 cuva mare 1
Baterie profesionala cu dus pentru spalator 1
Raft cu polite inox 900 mm 2
Masa de lucru inox 800 mm cu polita 1
Spalator inox 1400 mm 1 cuva stanga, pic suspendat 1
Baterie profesionala cu dus pentru spalator 1
Pubela inox cu capac, capacitate 95 l 1
Pubela cu pedala si roti 1
Blat taiere polietilena verde 1

Mobilier

Denumire produs Cantitate
Mobilier la comanda – Vestiare 1
Set raft depozitare 1
Mobilier la comanda – Sala de mese 1
Set dulap depozitare – Depozit si arhiva 1
Mobilier la comanda – Sala de informare si consiliere 1
Mobilier la comanda – Birou pentru personal si angajati 1
Mobilier la comanda – oficiu 1

Echipamente IT

Denumire produs Cantitate
Sistem Desktop PC 4
Laptop 2
Multifunctional laser 1
Multifunctional laser color 1
Videoproiector 1

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Avertizare imediată COD GALBEN de FURTUNI în Alba: Averse, descărcări electrice și vânt puternic. Localitățile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Avertizare imediată COD GALBEN de FURTUNI în Alba: Averse, descărcări electrice și vânt puternic. Localitățile vizate

Meteorologii AMN au emis marți, 30 mai, o avertizare de tip nowcasting cod galben de furtuni, pentru județul Alba, până la ora 17:20.

Județul Alba: Cugir, Sebeș, Săsciori, Vințu de Jos, Pianu, Daia Română, Șpring, Șibot, Săliștea, Gârbova, Câlnic, Cut, Blandiana, Doștat;

Se vor semnala local averse ce vor depăși 20-25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Continuă lucrările de deszăpezire pe DN 67C Transalpina: Cum arată drumul în ultima zi din luna mai

Ziarul Unirea

Publicat

în

Continuă lucrările de deszăpezire pe DN 67C Transalpina: Cum arată drumul în ultima zi din luna mai

Angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova continuă și în ultima zi din mai lucrările de deszăpezire pe DN 67C Transalpina, sectorul de drum cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului.

”Continuă lucrările de îndepărtare a zăpezii din zona drumului și de pe partea carosabilă a DN 67 C, Transalpina.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se lucrează și în zonele unde există riscul dislocării pietrelor de pe versanți, dar și la montarea de indicatoare rutiere.

Reamintim conducătorilor auto care doresc să intre pe acest sector de drum, faptul că circulația rutieră este închisă, iar prin accesul pe acesta se expun la pericole provocate atât din cauze naturale dar și de utilajele de mare capacitate care lucrează în zonă”, au transmis marți reprezentanții DRDP Craiova.

Foto: captură video


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

OFICIAL| Criminalul Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare: Faptele care au îngrozit țara noastră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Criminalul Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare: Faptele care au îngrozit țara noastră

Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare. Curtea de Apel Craiova a decis, marţi, în cazul Caracal, condamnarea definitivă a inculpatului Gheorghe Dincă, la 30 de ani de închisoare, pentru omor calificat, trafic de persoane şi alte infracţiuni în cazul dispariţiei adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, iar a inculpatului Ştefan Risipiţeanu la 12 ani de închisoare, pentru viol, informează Agerpres.

Potrivit deciziei instanţei, Curtea de Apel Craiova a respins ca nefondate apelurile formulate de părţile civile Măceşanu Tudoriţa Mariana şi Măceşanu Ion, împotriva sentinţei penale nr. 134 din data de 23.09.2022, pronunţate de către Tribunalul Olt în dosarul nr. 54/104/2020, şi a admis apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Direcţia Teritorială Olt şi părţile civile Mocanu (fost Melencu) Monica Georgeta, Iordache Stelian, Ciobanu (fostă Iordache) Cătălina Constanţa, Negroiu Roxana Ionelia împotriva aceleiaşi sentinţe.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Desfiinţează în parte sentinţa penală nr. 134 din data de 23.09.2022, pronunţată de Tribunalul Olt în dosarul nr. 54/104/2020 şi rejudecând: Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă de 30 de ani închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi şi pedepsele accesorii aplicate inculpatului Dincă Gheorghe în pedepsele componente pe care le repune în individualitate. În baza art. 396 alin. 1 şi 2 C. proc. pen. condamnă inculpatul Dincă Gheorghe la pedeapsa de 30 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat”, se menţionează în decizia Curţii de Apel Craiova.

Instanţa a majorat pedeapsa aplicată inculpatului Risipiţeanu Ştefan, pentru săvârşirea infracţiunii de viol, de la 7 ani închisoare la 12 ani închisoare. „În baza art. 404 alin. 4 lit. a C.p. şi art. 72 C.p., pentru ambii inculpaţi, deduce în continuare măsura arestării preventive de la data de 23.09.2022 la zi”, se mai spune în decizia de marţi a Curţii de Apel Craiova, care este definitivă.

***

Pe 15 ianuarie 2020 a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din cazul „Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Tribunalul Olt a hotărât, în 23 septembrie 2022, ca Gheorghe Dincă să execute pedeapsa maximă de 30 de ani de închisoare, din care să fie dedusă perioada reţinerii şi arestării preventive. El a fost reţinut pe 27 iulie 2019 şi apoi arestat preventiv
Ştefan Risipiţeanu fusese condamnat, de Tribunalul Olt, la pedeapsa de şapte ani de închisoare pentru viol faţă de victima Luiza Melencu.

Totodată, instanţa Tribunalului Olt îl obligase pe Gheorghe Dincă la plata unor daune morale de 500.000 euro faţă de mama Alexandrei Măceşanu şi a unor daune morale de 100.000 către mama Luizei Melencu şi o altă persoană din familia fetei, precum şi la daune morale de 10.000 de euro faţă de o altă parte civilă din dosar. Dincă a fost obligat şi la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum total 750.000 lei, din care suma de 744.129,55 lei în timpul urmăririi penale.

Instanţa Tribunalului Olt mai dispusese confiscarea butoiului în care are au fost arse corpurile victimelor.

*** Gheorghe Dincă a fost acuzat că le-a ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu în locuinţa sa din Caracal.

La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019 şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie 2019, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.
Ulterior, el şi-a schimbat declaraţia, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă o pădure din Caracal, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare