Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Dotări noi pentru SVSU Arieșeni: Licitația pentru un utilaj modern de intervenție, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria comunei Arieșeni a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziționarea unui unilaj de intervenție UTV și accesorii intervenție în cadrul proiectului DOTARE S.V.S.U. ARIEȘENI.

Investiția are că obiectiv principal impactul pozitiv asupra zonei, având în vedere faptul că autoutilitară va fi utilizată pentru dotarea biroului de utilități publice, SVSU din comuna Arieșeni, județul Alba.

Prin realizarea proiectului se urmărește dezvoltarea serviciilor publice oferite locuitorilor comunei Arieșeni cât și investitorilor care vor crea noi locuri de muncă și nu în ultimul rând turiștilor care vizitează comuna.

Țînând cont de faptul că utilajul care urmează a fi achiziționat trebuie să corespundă atât nevoilor pentru intervenții pe timp de vara, precum și pentru intervenții pe timp de iama, cât și pentru alte nevoi ivite la nivelul comunei și care cad în sarcina SVSU Arieșeni, la achiziționarea dotărilor și echipamentelor se vor lua în considerație următoarele caracteristici:

UTV-Utillity Terrain Vehicle

– Capacitate cilindrică minim 950 cmc maxim 1200cmc
– Freza de zăpadă profesională : dimensiuni -lățime minim 1250mm- maxim 1500 mm, înălțime minim 500 mm-maxim 600 mm
– Set senile UTV pentru fiecare roata a vehiculului
– WINCH – pentru UTV minim 4500 Ibs maxim 5500 Ibs
– Cabină cu sistem de încălzire pentru UTV

Motopompă ape murdare – Putere minim 9 cp maxim maxim 12 cp, Combustibil benzină, Diametru aspirație refulare – minim 2” maxim 3″

Motopompă ape curate – Puterea minim 7Cp maxim 10 Cp, Combustibil benzină, Diametru aspirație refulare – minim 4″ maxim 5″

Aparat de respirat autonom pentru intervenții include butelie carbon 6.8L – Volum minim 6 litri, maxim 8 litri, Presiune umplere minim 300 bari maxim 40 bari, Capacitate minim 1600 1 aer maxim 1700 1 aer

Pichet PSI echipat complet- Metalic, echipat cu cange, lopată, găleată, topor, târnacop, rangă , stingător P6

Bătător cauciuc PSI pentru stingere incendii vegetație – Din cauciuc ignifug lungime minim 500mm- maxim 600 mm, Lățime minim 300mm maxim 400 mm

lanternă pompieri cu suport pentru cască – Rezistentă la apă, intensitate minim 38 Imn- maxim 45 Imn

Portavoce profesională – Putere minm 25W maxim 30 W, alimentare baterii reîncărcabile , cu memorie pentru înregistrat mesaje, autonomie funcționare minm 8 ore.

Necesitatea și oportunitatea realizării investiei sunt susținute de mai mulți factori locali. Majoritatea drumurilor din comuna însumând cca 60 Km parțial asfaltate și parțial pietruite necesita întreținere permanenta.

Perioada de iarna în aceasta zona în comparație cu unele parti ale tarii este destul de lunga , cu ninsori abundente, grosimea stratului de zăpadă putant ajunge în unele ierni și la 1 metru, ceea ce face necesar o deszăpezire permanenta pentru asigurarea circulației pe aceasta perioada a anului.

Primăvara prin topirea cantităților de zăpadă șanțurile sunt colmatate deseori, ceea ce necesita intervenția prompta pentru prevenirea spălării drumurilor și accesul la zone greu accesibile tot timpul anului.

Pe perioada de vara pot apărea ploi torențiale sau perioade ploioase îndelungate cu ocazia cărora rurile și pârâurile ies din curs cauzând pagube serioase pe terenurile învecinate aferente sau chiar în intravilanul localității, astfel că dotări specifice de intervenție ar putea reduce semnificativ valoarea și dimensiunea pagubelor. Echipamntele propuse a fi achiziționate prin proiect vor deservi aceste activități prin mobilizarea și intervenție rapida, putând reduce dimensiunea pagubelor. Toate aceste necesitați apărute la nivelul Comunei Arieșeni susțîn oportunitatea achiziționării unor echipamente și dotări specifice de intervenție .


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea