Dotări noi pentru polițiștii români: Bastoane telescopice și cu electroșocuri vor intra în arsenalul forțelor de ordine
În prezent, se derulează o procedură de achiziție pentru bastoane telescopice și bastoane cu electroșocuri prin licitație deschisă, cu termen pentru depunerea ofertelor la data de 09.07.2020.
Poliția Română vrea ca oamenii legii să fie dotați atât cu bastoane telescopice, dar și cu bastoane cu electroșocuri.
Reprezentanții IGPR au confirmat faptul că se dorește achiziționarea a cel puțin 500 de bucăți de bastoane telescopice, cantitatea maximă fiind de 9.000 de bucăți.
Prețul estimat pentru aceste produse este de 240 de lei/ bucata., fără TVA, valoarea totală estimată fiind de 2.160.000 de lei, fără TVA;
De asemenea, Poliția vrea să cumpere cel puțin 500 de bastoane cu electroșocuri, cantitatea maximă fiind de 12.000 de bucăți.
Prețul estimat este de 180 de lei/ bucata, fără TVA, valoarea totală estimată fiind de 2.160.000 de lei, fără TVA.
Recent, într-o comună din Gorj, doi polițiști au fost victimele unui grup de bărbați extrem de violenți. Incidentul a început când un echipaj de poliție a fost solicitat pentru a interveni în mjlocul unei altercații.
Oamenii legii au reușit să îl imobilizeze pe unul dintre indivizii implicați, moment în care prietenii acestuia i-au sărit imediat în ajutor.
”Mi-ai pus cătușele, nu? (înjură) Vrei să te bat cu pistolul în mână? Vrei să te bat cu pistolul în mână? Iar ai dat cu pumnul în gură!” – au spus scandalagii. VIDEO aici.
Un bărbat a murit în aprilie după ce a fost împușcat de poliție. Viața lui ar fi putut fi salvată dacă erau folosite electroșocuri
În luna aprilie a acestui an, un bărbat care făcea scandal într-un bloc din sectorul 1 al Capitalei a fost împuşcat de poliţişti, şi a murit, apoi, la spital.
Înainte să fie imobilizat, individul, îmbrăcat doar în lenjerie intimă, şi având două obiecte ascuţite în mâini, a atacat şi rănit doi agenţi.
Pentru că viaţa le era pusă în pericol, poliţiştii au scos armele şi după ce l-au somat au tras asupra lui. Unul din gloanţe l-a nimerit pe bărbat în abdomen.
Cosmin Andreica, președintele sindicatului polițiștilor Europol, a afirmat la acea vreme că viața lui putea fi salvată, dacă Poliția Română ar fi avut în dotare aparate cu electroșocuri.
De la începutul anului, agenţii au puteri sporite, iar statutul le da, de pildă posibilitatea să folosească forţa în cazul celor care refuză să fie conduşi la secţie.
Şoferilor indisciplinaţi le pot sparge geamul dacă nu sunt cooperanţi, iar, ca să salveze pe cineva aflat la ananghie, pot intra pe orice cale în orice locuinţă.
Noua lege, intrată deja în vigoare, le dă poliţiştilor o serie lungă de motive pentru care vă pot cere să vă legitimaţi. Dacă sunteţi într-un loc în care s-a comis o infracţiune sau la o razie, agenţii au dreptul să vă ceară cartea de identitate.
Imaginaţi-vă că sunteţi la un protest în Piaţa Victoriei, iar un poliţist va cere să vă legitimaţi. Dacă refuzaţi, are dreptul să vă ducă la secţie.
Până atunci, dacă nu respectaţi ordinele poliţistului, cum ar fi să staţi cu mâinile la vedere, se consideră că sunteţi violent, iar poliţistul poate să folosească forţa.
Sursa: stirileprotv.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]