Rămâi conectat

Curier Județean

Dosarul privind demolarea primului zgârie-nori din Bucureşti, pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La Curtea de Apel Alba Iulia se judecă una dintre cele trei cereri de revizuire a dosarului în care Arhiepiscopia Romano-Catolică cere demolarea celebrei clădiri de birouri Cathedral Plaza din Bucureşti, ridicată la doar câţiva metri de Catedrala Sf. Iosif din Capitală, monument istoric. În dosar au fost formulate de către Arhiepiscopie în total trei cereri de revizuire la decizia Curţii de Apel Ploieşti care, în 25 iunie a.c., a dat câştig de cauză investitorilor de la Millennium Building Development, cereri strămutate la Curtea de Apel Suceava, Curtea de Apel Alba Iulia şi Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa suceveană a pronunţat deja o sentinţă la începutul lunii noiembrie 2010 când a decis anularea autorizaţiei de construcţie a imobilului zgârie-nori situat la opt metri de Catedrala Sf. Iosif din Capitală, dând astfel câştig de cauză Arhiepiscopiei Romano-Catolice care este hotărâtă să ceară Primăriei Bucureşti să dispună demolarea în întregime a clădirii de 19 etaje. Deşi hotărârea Curţii de Apel Suceava este irevocabilă, trebuie aşteptate şi soluţiile celorlalte două curţi de apel, Alba Iulia şi Iaşi. La Alba Iulia, dosarul a avut deja două termene, ambele amânate pe motiv că dosarul principal se afla la Suceava. „Pe rolul instanţei se află soluţionarea cererii de revizuire formulată de revizuenta Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti împotriva deciziei civile nr. 1025/25.06.2010 pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti în dosarul nr. 7222/120/2007. Revizuirea este o cale de atac extraordinară care dacă ar fi admisă ar putea duce la modificarea unei hotărâri irevocabile”, a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, potrivit căruia următorul termen în dosar a fost stabilit pentru 19 ianuarie 2011. Părţile din dosar sunt, pe de o parte Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti, iar de cealaltă S.C. Millenium Building Development, Primăria Sectorului 1 Bucureşti, Consiliul General al municipiului Bucureşti, Ministerul Culturii şi Cultelor, Inspectoratul Teritorial în Construcţii Bucureşti, Inspectoratul de Stat în Construcţii, prefectul municipiului Bucureşti şi primarul general al municipiului Bucureşti.
*Patru ani de procese
Proiectul Cathedral Plaza al Millennium Building a fost autorizat de Primăria Sectorului 1 în 24 februarie 2006. Lucrările au fost începute în 9 martie 2006. În aprilie 2006, avizele au fost contestate în instanţă de reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, procedurile juridice derulându-se de aproximativ patru ani. Din iulie 2007, lucrările au fost întrerupte până la soluţionarea cauzei. Proiectul Cathedral Plaza vizează construirea lângă Catedrala Sfântul Iosif din Capitală, considerată monument istoric, a unui imobil cu patru niveluri la subsol, cu garaje pentru 200 de maşini, parter şi 19 etaje, de 75 metri înălţime.
Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO INCENDIU în Șard, la un utilaj agricol: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în Șard, la un utilaj agricol: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit sâmbătă după-masa la Șard, la un utilaj agricol. Intervin pompierii din Alba Iulia, cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE FOTO ACCIDENT rutier pe autostrada A10, km 50: Două mașini s-au ciocnit pe sensul Aiud-Turda   Detasamentul de pompieri Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea