// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Dosarul ”oilor fantomă” intră pe rolul Tribunalului Alba. Un fost director adjunct al OJFIR Alba, un fermier și un medic veterinar, trimiși în judecată

Curtea de Apel Alba Iulia a constatat definitiv legalitatea rechizitoriului în dosarul fostului director adjunct de la OJFIR Alba.

Curtea de Apel Alba Iulia a constatat, definitiv, în data de 2 mai 2018, legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul emis de DNA – Secţia de combatere a corupţiei în dosarul în care au fost trimiși în judecată un fost director adjunct al Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Alba, un fermier și un medic veterinar.

”Constată legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr. 639/P/2014 din 28.12.2017 emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, a administrării probelor, precum şi a efectuării actelor de urmărire penală, cu excepţia celor excluse prin încheierea penală nr. 28/2018, privind pe inculpaţii Giurgiu Gheorghe Ioan, Dumitru Dorin şi Farcaş Florian”, se afirmă în minuta Tribunalului Alba, menținută și la Curtea de Apel.

Acest lucru înseamnă că, în perioada următoare, va începe efectiv cercetarea judecătorească în acest dosar.

În rechizitoriul procurorilor DNA se susţine că, la data de 13 ianuarie 2012, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112-Instalarea Tinerilor Fermieri, inculpatul Giurgiu Gheorghe Ioan a depus la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, odată cu proiectul de finanţare şi un „formular de mişcare” şi anexele la acesta, puse la dispoziţie de către medicul veterinar Dumitru Dorin, prin care se atesta, în mod nereal, că exploataţia fermierului este compusă dintr-un număr de 148 de oi înregistrate sanitar veterinar, toate cu vârste de până la un an.

”În demersul său infracţional, fermierul a fost susţinut şi încurajat de inculpatul Farcaş Florian, deşi acesta ştia că documentaţia folosită de inculpatul Giurgiu Gheorghe Ioan pentru fundamentarea proiectului cuprindea aspecte nereale. În acelaşi context, în perioada 24-28 septembrie 2012, inculpatul Farcaş Florian a pretins şi a primit de la inculpatul Giurgiu Gheorghe Ioan suma de 7.400 de lei imediat după ce l-a înştiinţat pe acesta din urmă că prima tranşă de finanţare, în valoare de 103.759 de lei, aferentă proiectului, a fost virată”, se afirmă în comunicatul DNA de la momentul trimiterii în judecată.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 103.759 de lei, precum şi cu sume neprecizate, reprezentând dobânzi şi penalităţi calculate până la data plăţii efective a debitului principal. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra sumelor de 42.000 de euro şi 99.900 de lei, ridicate de la inculpatul Farcaş Florian.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419