Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Dosarul de corupţie al medicului şef de la Penitenciarul Aiud, Mirel Vasile Duda, mutat la Curtea de Apel Bucureşti

Dan HENEGAR

Publicat

în

Dosarul de corupţie în care este judecat medicul şef de la Penitenciarul Aiud, acuzat de luate de mită, a fost mutat la Curtea de Apel Bucureşti după ce Tribunalul Bucureşti şi-a declinat competenţa. Tribunalul Bucureşti a admis la termenul din 19 decembrie excepţia de necompetenţă invocată de procuror privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor – republicată, categorie din care face parte şi medicul-şef de la Penitenciarul Aiud.

„Admite excepţia de necompetenţă după calitatea persoanei, invocată de reprezentantul Ministerului Public. În temeiul art.42 C.proc.pen. în referire la art.68 alin.4 teza a II-a din Legea nr. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor – republicată, raportat la art.27 pct.1 şi la art.28/1 pct.1 lit.d C.proc.pen., declină competenţa de soluţionare a cauzei privind pe inculpaţii Duda Mirel Vasile, Marin Ionel, Moldovan Sorin Gabriel, Hancheş Raul Nicolae (aflaţi în stare de libertate) şi Stanciu Marian (aflat în stare de deţinere în altă cauză), trimişi în judecată prin rechizitoriul nr. 149/P/2010 din data de 18 iulie 2011 întocmit de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, în favoarea Curţii de Apel Bucureşti – Secţia Penală. În temeiul art.192 alin.3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina sa. În temeiul art.189 C.proc.pen., onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu, în cuantum de 200 lei fiecare (cuvenite doar pentru prezentarea la fiecare termen de judecată, din dispoziţia instanţei, pentru a asigura asistenţa judiciară în caz de neprezentare a apărătorilor aleşi ai inculpaţilor), se vor avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă”, se arată în minuta instanţei.

Pe lângă Mirel Duda, în dosar mai sunt inculpaţi şi Raul Nicolae Hancheş, fost Rus zis “Pricu” trimis în judecată pentru complicitate la dare de mită, Sorin Gabriel Moldovan fost ofiţer la Penitenciarul Aiud judecat pentru complicitate la luare de mită, Ionel Marin, fost deţinut acuzat de dare de mită şi Marian Stanciu învinuit de complicitate la dare de mită.

Procurorii DNA au dispus în iulie 2011 trimiterea în judecată a medicului şef al Penitenciarului Aiud, Mirel Vasile Duda. Potrivit rechizitoriului, în perioada mai – iunie 2010, medicul Mirel Vasile Duda a pretins şi primit de la Ionel Marin suma de 500 de euro pentru a-i facilita transferul la Spitalul Penitenciar Dej unde Ionel Marin spera să obţină un termen mai scurt de rediscutare a propunerii de liberare condiţionată. Marin se afla încarcerat în Penitenciarul Aiud, fiind în executarea unei pedepse de 10 ani închisoare pentru infracţiuni de crimă organizată.

Banii au fost remişi către medicul şef prin intermediul ofiţerului Sorin Gabriel Moldovan şi Raul Hancheş zis “Pricu”. La rândul său, Marian Stanciu, un alt inculpat în dosar, i-a înlesnit lui Ionel Marin legătura cu Moldovan şi Hancheş, cunoscând intenţiile lui Ionel Marin şi asigurându-se de colaborarea lor.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea