Rămâi conectat

Politică Administrație

Dorin Nistor: „USL a modificat ordonanţa privind achiziţiile publice pentru a-şi îndestula clientela politică”

Alexandra Mates

Publicat

în

În urmă cu un an jumate, USL era preocupat de modul cum se fac achiziţiile publice şi iată că în 2013 au luat măsuri extrem de „dure”. În concluzie an mărit suma pentru achiziţii publice directe de la suma de 15.000 euro, la 30.000 euro pentru bunuri şi servicii şi la 100.000 euro pentru achiziţie de lucrări. Iată cum anunţurile privind achiziţiile de bunuri, servicii şi lucrări de pe SEAP vor fi mai puţine, astfel accesul Ia informaţii al firmelor este diminuat.

Scopul acestui act legislativ nu poate fi decât acela de a îndestula clientela politică. Prin această metodă sunt mutaţi banii din bugetul de stat în buzunarele mari ale unor oameni de afaceri.

Această modificare legislativă apare în condiţiile în care MFP emite titluri de stat şi în luna Iulie, în valoare de 1,76 miliarde lei şi 150 milioane de euro, după ce în luna Iunie s-au emis titluri de stat de 2,15 miliarde de lei.

Promisinea USL că nu vor îndatora ţara, de a veni cu soluţii economice care vor creea locuri de muncă şi sume suplimentare la bugetul consolidat al statului este contracarată de propriile lor acţiuni. Soluţia creditelor introduse în consum este total nefavorabilă României, această metodă creează disconfort generaţiilor care urmează.

Dacă vrei să faci achiziţii trebuie să ai bani, şi cum consideră actuala guvernare că e mai bine să facă rost de aceste sume, dacă nu prin împrumuturi adică exact invers de cum promiteau.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea