Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Dorin Nistor: ”PNL Alba nu își desemnează candidații la primării după un anumit algoritm, ci după rezultatele pe care le obțin în sondajul intern”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liberalul albaiulian Dorin Nistor, unul dintre posibilii candidați la Primăria Sebeș, a oferit detalii, la emisiunea ”Audiența publică” de la Radio Unirea FM, despre modalitatea prin care PNL Alba iși desemnează candidații la alegerile locale din 2016.

Dorin NistorAstfel, acesta a explicat că protocolul încheiat între vechiul PDL și vechiul PNL vizează un anumit algoritm (65% – 35%), doar pentru împărțirea funcțiilor în conducerea județeană a partidului, respectiv componența Comitetului Județean Executiv. Pentru candidații la primării nu există o astfel de limitare, ei fiind desemnați în funcție de rezultatele pe care le obțin în urma sondajelor interne.

”Protocolul nu reprezintă numărul de primari, ci reprezintă funcțiile de conducere în cadrul partidului. Dorința noastră a fost să punem cel mai bun candidat, indiferent dacă el provine din vechiul PDL sau vechiul PNL”, a spus Dorin Nistor.

Reamintim că până în prezent, PNL Alba a anunțat oficial desemnarea a 33 de candidați pentru funcții de primar în Alba (majoritatea fiind, în prezent, primari sau viceprimari în funcție), după cum urmează:

Din vechiul PDL:

Alba Iulia – Mircea Hava
Ocna Mureș – Silviu Vințeler
Zlatna – Silviu Ponoran
Doștat – Emilia Cândea
Ighiu – Traian Rusu
Hopârta – Augustin Popa
Lopadea Louă – Marian Indrei
Rădești – Alin Nicula
Mirăslău – Liviu Gigel Alexandru
Almașu Mare – Aron Zaharie
Meteș – Traian Ursaleș
Fărău – Gligor Barabaș
Câlnic – Ioan Oancea
Gârbova – Ioan Nedela
Râmeț – Ioan Cordea
Rimetea – Robert Oancea
Noșlac – Dumitru Pop
Săsciori – Florin Morar
Mihalț – Flaviu Breaz
Sîntimbru – Iancu Popa
Crăciunelu de Jos – Lenuța Bubur
Roșia de Secaș – Bogdan Nicolae
Cergău – Lenuța Aldea

Din vechiul PNL:

Livezile – Daniel Irimie
Șpring – Daniel Rusu
Șugag – Constantin Jinar
Blandiana – Nicolae Gherman
Săliștea – Aurel Emil Stănilă
Stremț – Corneliu Florea
Galda de Jos – Romulus Raica
Întregalde – Teodor Florea
Bucerdea – Ioan Aldea

O situație neclară există la Sebeș, unde încă se mai desfășoară o competiție internă între Dorin Nistor, care a declarat că a obținut cel mai bun rezultat în sondajul intern, și Mihai Apolzan – candidatul ales de vechiul PNL (Vezi declarațiile președintelui Alba, Adrian Teban și ale vicepreședintelui PNL Teodoar Atanasiu).

Reamintim că liderii PNL Alba au promis că numele tuturor candidaților la primării vor fi anunțate până în luna decembrie a acestui an. În prezent, în cele 78 de unități administrative din județ, nu mai puțin de 61 de edili în funcție sunt liberali. (Z.U.)

CITEȘTE ȘI Dorin Nistor: ”Desemnarea domnului Apolzan pentru a candida din partea PNL la Primăria Sebeș a fost o lovitură sub centură. După sondajele noastre, ar obține cu 14% mai puține voturi decât actualul primar”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor Timp de două zile, o delegație a Băncii Mondiale a fost în vizită de lucru la Sebeș, pentru a discuta cu primarul Dorin Nistor despre realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea