Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dorin Nistor, clarificări în cazul celor două foste funcționare de la Primăria Sebeș care au furat peste 100.000 de lei din banii persoanelor cu handicap: „Eu am dispus auditul și am predat probele poliției”

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Dorin Nistor, clarificări în cazul celor două foste funcționare de la Primăria Sebeș care au furat peste 100.000 de lei din banii persoanelor cu handicap: „Eu am dispus auditul și am predat probele poliției”

Având în vedere informațiile apărute în presă referitoare la cercetarea de către organele de poliție a unor foști angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș, cred că este corect să informăm opinia publică asupra faptului că în calitate de primar al Municipiului Sebeș am dispus, la începutul lunii august, un audit intern la instituția menționată (ordin de serviciu nr. 48424/01.08.2022, declanșare misiune audit). Raportul de audit și toate probele ridicate au fost predate Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, în data de 25.08.2022, de către Primăria Municipiului Sebeș, începându-se astfel cercetările asupra unor persoane care au statutul de foști angajați ai Direcției de Asistență Socială de la Sebeș.

CITEȘTE ȘI: VIDEO| Percheziții în Alba: FURT din banii persoanelor cu handicap. O femeie care lucra la Primăria Sebeş ar fi luat MII de euro falsificând state de plată

Asumându-și răspunderea, persoanele implicate nu mai au statutul de angajat în serviciile publice ale Municipiului Sebeș și vor răspunde în fața justiției pentru erorile semnalate de probe. Precizez că este vorba de posturi de funcționari publici, ocupate prin concurs.

Este exclusă orice implicare politică a acestora. Din informațiile pe care le deținem în prezent, prejudiciile au fost asumate și acoperite de persoanele aflate în cercetare.

Activitățile Direcției de Asistență Socială Sebeș nu au fost întrerupte, fiind asigurată continuitatea în raporturile cu beneficiarii acestora. Regretăm orice afectare a drepturilor persoanelor vulnerabile care se bazează pe aceste servicii publice și vom face toate eforturile pentru a coopera cu justiția în vederea stabilirii adevărului.

La Sebeș, nu voi tolera încălcarea drepturilor cetățenilor, fiind condamnabilă o astfel de conduită în fața unor persoane aflate în situații de vulnerabilitate. Am fost cel care a dispus auditarea serviciului public și sesizarea directă a organelor de poliție. Serviciile sociale trebuie să se bazeze pe moralitate și pe respect față de nevoile celui de lângă noi.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Apelul unui tânăr din Alba, pentru mama sa, bolnavă de LEUCEMIE: ”Are nevoie de mult sânge. Vă rog, donați pentru ea”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apelul unui tânăr din Alba, pentru mama sa, bolnavă de LEUCEMIE: ”Are nevoie de mult sânge. Vă rog, donați pentru ea” Gabriel Pantea, un tânăr din Alba Iulia, luptă pentru viața și sănătatea mamei sale, diagnosticată cu leucemie. Băiatul a lansat un apel de donare de sânge pe rețeaua de socializare Facebook și-i roagă pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare