Rămâi conectat

Actualitate

Donaţie scoţiană pentru tenismenii cugireni *Vasile Ţîr – un fost cugirean stabilit acum în „Ţara cimpoaielor” sprijină CSO Cugir

Dan HENEGAR

Publicat

în

Evenimentul respectiv a avut loc la baza de tenis din compexul arenei sportive CSO Cugir, fiind onorat cu prezenţa vechiul şi noul primar Adrian Teban, viceprimarul oraşului Cugir Rodica Florea, vicepreşedintele PNL Alba domnul Mihai Nicuşor, un împătimit al sportului alb, preşedintele CSO Cugir Adrian Mihai alături de antrenorii de tenis Gheorghe Hîrceagă şi Ioan Păcurar împreună cu delegaţia scoţiană alcătuită din 4 persoane în frunte cu cugireanul Vasile Ţîr.

Vasile Ţîr este de loc din Cugir, dar a emigrat în Scoţia de peste 20 de ani, în oraşul Edinburg din Scoţia, unde profesează  arhitectura. Acesta a venit la Cugir pentru a fi prezent la revederea de 40 de ani de la terminarea liceului şi a fost însoţit în vizita sa de încă 3 prieteni din Scoţia, cu diverse funcţii: director de lanţ de hoteluri, reprezentant al Camerei de Comerţ din Scoţia, director al unei firme de construcţii din Scoţia.
În deschiderea evenimentului a avut loc un meci demonstrativ de tenis între ex-cugireanul Vasile Ţîr şi cugireanul Mihai Nicuşor terminat cu victoria celui din urmă. Vasile Ţîr a donat din propria sa iniţiativă, Clubului Sportiv Orăşenesc Cugir 9 rachete de tenis şi suma de 1000 lei, bani care vor ajuta clubul în viitoarele pregătiri pentru turnee la care vor participa sportivii acestui club. Acesta a ţinut să precizeze că donaţiile pentru clubul din Cugir nu se vor opri aici, clubul urmînd să mai primească echipamente şi mingi de tenis.
Reprezentanţii delegaţiei scoţiene au promis că vor onora cu prezenţa cele două mari evenimente culturale organizate de administraţia din Cugir: Toamna Cugireană şi Festivalul Internaţional de Folclor Cugir. Aceştia au  mai menţionat că vor face demersuri ca la respectivele evenimente să participe şi o echipă tradiţională de cimpoieri din Scoţia. Rodica Florea a ţinut să mulţumească în numele domniei sale dar şi a copiilor din cadrul acelui club, domnului Vasile Ţîr pentru donaţia oferită, aceasta precizând că se bucură pentru că „reprezintă România în Scoţia” dar totodată şi „Cugirul pentru ca străinii de acolo să nu vadă nu numai lucrurile rele care se scriu despre români în presa de acolo, dar şi pe cele bune.”

Sorin GIURCA, Cugir

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea