Rămâi conectat

Ştirea zilei

Donație a ministrului Mediului, din partea Romsilva, a 500 de metri cubi de lemn pentru persoanele afectate de inundațiile din Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Donație a ministrului Mediului, din partea Romsilva, a 500 de metri cubi de lemn pentru persoanele afectate de inundațiile din Apuseni

Tanczos Barna, ministrul Mediului, în cadrul vizitei de lucru efectuate marți, 27 iulie, a donat din partea Romsilva 500 de metri cubi de lemn de construcții pentru persoanele afectate de inundațiile din zona Apuseni.

„Vom preda o donaţie din partea Romsilva persoanelor afectate, o cantitate de 500 metri cubi de lemn de construcţii pentru acele persoane care au suferit în urma inundaţiilor”, a declarat, la Alba Iulia, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, în debutul vizitei pe care o efectuează marţi în mai multe localităţi din Alba – Roşia Montană, Sohodol şi Ocoliş.

Tanczos Barna a menţionat că Romsilva a asigurat şi transportul lemnului până la destinaţie. „Autoritatea publică locală ne va ajuta cu atribuirea către persoanele afectate. Cantitatea de masă lemnoasă va fi predată la autoritatea publică locală”, a precizat ministrul.

Tanczos Barna a mai spus că rolul ministerului este de a verifica dacă aceste inundaţii au afectat din punct de vedere al protecţiei mediului aceste zone, dacă au creat riscuri suplimentare pe tot ceea ce înseamnă administrarea punctelor sensibile unde sunt depozitate deşeuri sau sunt depozitate deşeuri industriale periculoase.

El a amintit şi că, în cursul zilei de luni, Guvernul, prin Comitetul Naţional de Situaţii de Urgenţă, a mai aprobat un sprijin pentru zonele afectate, respectiv case modulare, combustibil, conserve, alimente, apă potabilă.

„Vom face o inventariere a procedurilor de evaluare a pagubelor. Este foarte important ca, în cel mai scurt timp posibil, aceste pagube să fie evaluate, să fie puse pe masa guvernului. Separat, vor fi evaluate pagubele asupra infrastructurii şi construcţiilor publice din proprietatea autorităţilor publice locale sau ale statului român – drumuri naţionale, drumuri judeţene, drumuri comunale sau străzi. Separat vor fi evaluate şi pagubele persoanelor fizice”, a spus Tanczos Barna.

Ministrul a avut marţi dimineaţa şi o şedinţă la sediul Prefecturii Alba cu reprezentanţii instituţiilor implicate în gestionarea efectelor inundaţiilor.

„Am discutat inclusiv cu deconcentratele despre asigurarea şi alocarea sprijinului social, acest ajutor social care vine prin AJPIS şi prin Ministerul Muncii, şi facem o evaluare a situaţiei după o săptămână şi ceva, după zece zile de la inundaţii, să vedem care este stadiul procesului de evaluare şi constatare a pagubelor. Am discutat cu colegii mei de la Apele Române. Zilele trecute au fost alocate mai multe resurse din partea judeţelor învecinate, au fost trimise utilaje suplimentare în locaţiile unde trebuiau refăcute drumurile, unde albia râului a fost distrusă şi trebuia refăcută. Vom aloca în continuare resurse de la Apele Române pentru refacerea albiilor şi pentru consolidarea malurilor unde este nevoie”, a declarat demnitarul.

Ministrul a mai spus că a solicitat celor de la Agenţia de Mediu şi Garda de Mediu să facă imediat o listă a potenţialelor surse de poluare şi starea acestora în urma inundaţiilor, pentru a fi pregătiţi pentru orice eventualitate şi pentru a putea interveni acolo se constată o deteriorare, de exemplu, a digurilor sau acolo unde există un risc suplimentar de poluare pe depozitele industriale sau la exploataţiile miniere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea