Rămâi conectat

Ştirea zilei

DOLIU la Ziarul Unirea: Drum lin spre Cer, stimate domnule director Gheorghe CIUL!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doliu la Ziarul Unirea: Gheorghe Ciul, directorul editorial al publicației, a încetat din viață duminică după-masa, la vârsta de 74 de ani

Duminică, 11 octombrie 2020, Gheorghe Ciul, director editorial și membru fondator al trustului Unirea Pres, care editează ziarul „Unirea”, s-a stins fulgerător din viață la vârsta de 74 de ani, la o săptămână după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

Virusul perfid ne-a răpit nu doar unul dintre pilonii de bază pe care s-a construit cu succes firma, ci și un coleg apreciat, un mentor înțelept și un profesionist desăvârșit, iar județul Alba a pierdut un jurnalist devotat, un luptător pentru dreptate și unitate și un patriot adevărat. Gheorghe Ciul s-a născut la 1 ianuarie 1946, în orașul Ineu, județul Arad.

A absolvit Facultatea de Istorie a Universității „Babeș – Bolyai” Cluj-Napoca, în 1969 și un curs postuniversitar la Facultatea de Ziaristică București. Și-a descoperit vocația de jurnalist în anul 1971, când a pășit pentru prima dată în redacția ziarului „Unirea”, unde a făcut o prodigioasă carieră de aproape 50 de ani, urcând rând pe rând treptele profesionale, astfel că în 1992 a fost numit director al ziarului „Unirea”.

În calitate de director și de membru fondator al companiei Unirea Pres, Gheorghe Ciul a avut o contribuție foarte importantă în dezvoltarea trustului de presă, împreună cu echipa de redactori și administratori reușind să crească audiența ziarul „Unirea”, care a devenit astfel cotidianul cu cel mai mare tiraj din Transilvania.

În cele 5 decenii de gazetărie, a publicat mii de articole, comentarii, documentare, fiind preocupat în permanență de soarta românilor, de nevoile și necazurile poporului. Este autorul mai multor cărți și al unei monografii și realizator de emisiuni la Radio Unirea FM.

În 1969 s-a căsătorit cu Maria, iar fiul lor, Călin Ciul, inginer, este acum directorul tipografiei ziarului „Unirea”. Drum lin spre Cer, domnule Gheorghe CIUL! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndoliate!

Înmormântarea va avea loc marți, 13 octombrie 2020, ora 15.30, la Cimitirul Maieri.

ZIARUL „UNIREA”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea