Rămâi conectat

Politică Administrație

Doisprezece kilometri de trotuare din comuna Ciugud vor fi modernizați – PROIECT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Doisprezece kilometri de trotuare din satele Limba, Drâmbar și Teleac ale comunei Ciugud, județul Alba, situați la marginea unor drumuri județene, vor fi modernizați. De asemenea, va fi îmbunătățit și sistemul de scurgere a apelor pluviale. Consilierii județeni vor supune spre aprobare un proiect de hotărâre care prevede predarea temporară în administrarea Consiliul local al comunei Ciugud a unor tronsoane din drumurile județene DJ 107, DJ 107C și DJ 107L, aflate în intravilanul localităților aparținătoare UAT Ciugud, în vederea modernizării.

”Consiliul Județean Alba își exprimă acordul cu privire la lucrările „Modernizare trotuare accese și scurgerea apelor în localitatea Drîmbar, partea stângă”, „Modernizare trotuare accese și scurgerea apelor în localitatea Teleac” și „Modernizare trotuare accese și scurgerea apelor în localitatea Limba”, se arată în proiect.

Localizarea tronsoanelor care vor fi modernizate:

De la podul rutier din localitatea Teleac până la limita UAT Ciugud cu UAT Berghin – 5,64 km;

De la podul rutier din localitatea Teleac până la limita UAT Ciugud cu UAT Alba Iulia – 6,63 km;

Din DJ 107 până la limita localității Teleac – 0,3 km.

”Proiectul de act administrativ inițiat vizează darea temporară în administrarea Consiliului local al comunei Ciugud a unor tronsoane din drumurile județene DJ 107; DJ 107C și DJ 107 L, aflate în intravilanul localităților aparținătoare comunei Ciugud, în vederea realizării de lucrărilor de modernizare și canalizare. Dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii drumurilor judeţene şi locale, în concordanță cu normele europene pentru această categorie de drumuri, constituie o prioritate a Consiliului Judeţean Alba. Strategia de dezvoltare a reţelei de drumuri are la bază în primul rând asigurarea circulaţiei rutiere în condiţii de siguranţă şi confort, asigurarea circulaţiei între oraşe şi municipii, precum şi între acestea şi reşedinţele de comun”, se arată în proiect.

Prin Hotărârea nr. 112/30 august 2018 Consiliul Local al Comuna Ciugud solicită preluarea temporară în administrare a tronsoanelor din drumurile județene DJ 107; DJ 107C și DJ 107 L, aflate în intravilanul localităților aparținătoare comunei Ciugud, în vederea realizării unor lucrări de modernizare, respectiv amenajarea de trotuare și scurgere a apelor pluviale.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Mircea Hava, europarlamentar PNL: ”O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Comunicat de presă | Mircea Hava, europarlamentar PNL: ”O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare” O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare, o piață în care autoritățile privesc pasive la posibile abuzuri și manipulări de preț, lipsite de instrumente de intervenție. Era de dorit ca plafonarea la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare