Tineri ingenioşi au furat de pe un stâlp de curent din Unirea transformatorul unui releu de telefonie mobilă

“Brânză bună în burduf de câine” ai putea spune când auzi că nişte tineri cu calităţi fizice şi intelectuale peste medie, pe care le folosesc însă la activităţi ilegale şi anti-sociale riscă să îşi petreacă anii tinereţii în închisoare.

Este şi povestea lui R.G., în vârstă de 24 de ani şi a lui R.M., de 18 ani, ambii din comuna Iara, judeţul Cluj, principalii suspecţi de comiterea în cursul lunii iulie 2011, a unui furt, pe raza comunei Unirea. Modul de operare de care au dat dovadă cei doi tineri arată îndemânare şi ingeniozitate. Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că în noaptea 13 iunie 2011 suspecţii s-au deplasat cu un autoturism, în locul numit Medieş, situat pe raza comunei Unirea din judeţul Alba, unde, prin escaladarea unui stâlp, au deconectat şi sustras un transformator de energie electrică, în valoare de 3.990 de euro, care alimenta un releu de telefonie mobilă

ELIT

 R.G., tânărul de 24 de ani se află acum încarcerat în Penitenciarul Gherla, fiind cercetat în stare de arest preventiv într-o cauză aflată în lucru la Poliţia Municipiului Turda.

Celălalt suspect, R.M. de 18 ani a fost reţinut de poliţiştii din Aiud, în baza unei ordonanţe de reţinere, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 9 februarie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, să decidă dacă acesta va fi sau nu arestat preventiv.

Se presupune faptul că tinerii nu se află la primele activităţi infracţionale, astfel că cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi învinuiţi. (B.P.)

foto: arhivă

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136