Doi tineri condamnaţi la închisoare cu executare pentru tentativă de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal

Doi tineri condamnaţi la închisoare cu executare pentru tentativă de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Doi tineri au fost condamnați la Judecătoria Aiud la pedepse cu executare pentru infracțiuni contra persoanei. Inculpații sunt acuzați că au obligat o minoră să se urce într-un autoturism, pe care l-au condus fără a avea permis de conducere, respectiv că au încercat să o violeze.

ELIT

Infracțiunile au avut loc în august 2017, de când cei doi inculpați, Lăcătuș Rafael Haiduc și Rostaș Elvis Robert, sunt în arest preventiv. Aceștia au fost trimiși în judecată pentru tentativă de viol, lipsire de libertate în mod ilegal și conducerea unui vehicul fără permis.

Prima decizie a fost pronunțată de Judecătoria Aiud în 5 ianuarie 2018. Instanța a respins cererea acestora de schimbare a încadrării juridice din tentativă de viol în lovire și alte violențe. Pentru prima infracțiune au primit fiecare 4 ani de închisoare, pentru cea de-a doua – tot 4 ani după gratii, în timp ce pentru conducerea fără permis au fost condamnați la câte 1 an de închisoare. ”(…)

Contopeşte pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare la care adaugă 1/3 din totalul celorlalte pedepse (5 ani), stabilind pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 8 luni închisoare pe care o va executa efectiv inculpatul”, se afirmă în minuta deciziei de la Judecătorie. Aceștia au mai fost obligați să achite cheltuieli de judecată și le-a fost interzis ”dreptul de a se apropia de minora (…) sau de membrii familiei acesteia, de a comunica cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale, toate pe o durată de 1 an după executarea pedepsei închisorii sau considerarea acesteia ca executată”.

Hotărârea Judecătoriei Aiud poate fi contestată cu apel.

Până la pronunțarea unei decizii definitive, cei doi inculpați beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

dolfi 14 ianuarie 2018 at 19:55

Cetateni „mexicani”…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...