Rămâi conectat

Ştirea zilei

Doi tineri condamnaţi la închisoare cu executare pentru tentativă de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi tineri condamnaţi la închisoare cu executare pentru tentativă de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Doi tineri au fost condamnați la Judecătoria Aiud la pedepse cu executare pentru infracțiuni contra persoanei. Inculpații sunt acuzați că au obligat o minoră să se urce într-un autoturism, pe care l-au condus fără a avea permis de conducere, respectiv că au încercat să o violeze.

Infracțiunile au avut loc în august 2017, de când cei doi inculpați, Lăcătuș Rafael Haiduc și Rostaș Elvis Robert, sunt în arest preventiv. Aceștia au fost trimiși în judecată pentru tentativă de viol, lipsire de libertate în mod ilegal și conducerea unui vehicul fără permis.

Prima decizie a fost pronunțată de Judecătoria Aiud în 5 ianuarie 2018. Instanța a respins cererea acestora de schimbare a încadrării juridice din tentativă de viol în lovire și alte violențe. Pentru prima infracțiune au primit fiecare 4 ani de închisoare, pentru cea de-a doua – tot 4 ani după gratii, în timp ce pentru conducerea fără permis au fost condamnați la câte 1 an de închisoare. ”(…)

Contopeşte pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare la care adaugă 1/3 din totalul celorlalte pedepse (5 ani), stabilind pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 8 luni închisoare pe care o va executa efectiv inculpatul”, se afirmă în minuta deciziei de la Judecătorie. Aceștia au mai fost obligați să achite cheltuieli de judecată și le-a fost interzis ”dreptul de a se apropia de minora (…) sau de membrii familiei acesteia, de a comunica cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale, toate pe o durată de 1 an după executarea pedepsei închisorii sau considerarea acesteia ca executată”.

Hotărârea Judecătoriei Aiud poate fi contestată cu apel.

Până la pronunțarea unei decizii definitive, cei doi inculpați beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea