Rămâi conectat

Actualitate

Doi români din cinci nu și-au plătit unele facturi anul trecut. Cel mai invocat motiv: Au uitat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape jumătate dintre români spun că în 2020 nu au avut bani să achite facturile sau că pur și simplu au uitat să o facă. 50 de procente dintre români spun că facturile lor sunt mai mari decât veniturile, potrivit unui studiu publicat recent.

Categoria cea mai afectată este reprezentată de tinerii cu vârste între 18 și 21 ani, apoi de cei care au între 22 și 37 de ani. Aceștia afirmă că, încă din martie 2020, veniturile lor au început să scadă și nici până la momentul efectuării studiului nu s-au stabilizat.

Astfel, pentru 41% dintre respondenți venitul a scăzut la un moment dat pe parcursul anului, în timp ce pentru 34% venitul nu s-a modificat. Doar 4% din eșantionul intervievat a reușit să-și crească veniturile.

Pentru a face față acestei perioade, românii nu au dus lipsă de soluții. Foarte mulți au ales să reducă cumpărăturile neesențiale, vorbim de 59% dintre respondenții la studiu care au înaintat această variantă. 19% s-au împrumutat, în timp ce 18% și-au luat încă un job, iar 13% au cerut ajutorul băncilor și au făcut credite.

Doi români din cinci spun că nu au achitat facturile în 2020, numărul acestora fiind mai mare decât cei care susțineau același lucru în urmă cu un an. Motivul principal pentru care nu au făcut-o a fost următorul: surprinzător sau nu aproape jumătate dintre cei chestionați spun că au uitat.

Pe locul al doilea ca motiv al neplății facturilor este lipsa banilor, motiv invocat de 36%.

23% spun că au întâmpinat probleme tehnice pentru că au dorit să facă plățile online, potrivit studiului realizat de Intrum România.

Criza Covid-19 va avea un impact considerabil, e cert. iar capacitatea consumatorilor de a-și gestiona finanțele și economiile va deveni o provocare.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

17-18 iulie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

17-18 iulie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 17 iulie 2024, o atenționare cod galben de inundații pe mai multe râuri din Alba și alte județe din țară.  Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea