Rămâi conectat

Actualitate

Doi lideri PNL propun ca persoanele condamnate penal să nu mai poată ocupa funcții publice

Bogdan Presecan

Publicat

în

Renate Weber, europarlamentar PNL, și Klaus Johannis, uns recent prim-vicepreşedinte al PNL, sunt doi lideri liberali care s-au exprimat public privind interzicerea accesului persoanelor care au avut condamnări penale, chiar si cu suspendare, în  functii publice.

Primul care s-a referit la această chestiune spinoasă în urmă cu câteva săptămâni a fost Klaus Johannis: “Am spus si o repet, eu sunt total impotriva sa fie politicieni care ne reprezinta in pozitii inalte care au condamnari penale`, declara primarul Sibiului fac#nd referire la cazurile existente in Parlamentul Romaniei.

Zilele trecute, europarlamentarul PNL Renate Weber a declarat pentru Radio France Internationale (RFI) ca va propune la modificarea Constitutiei ca cei cu condamnări penale, chiar si cu suspendare, sa nu mai poata ocupa functii publice, inclusiv cele alese.

“Cred sincer că atunci când ai o pedeapsă penală, indiferent pentru ce, pe perioada aceea în care este sancţiunea penală, repet, chiar dacă este suspendată, nu ar trebui să ai voie să candidezi, iar dacă deja eşti într-o funcţie, fie aleasă, fie numită, trebuie să te retragi, adică trebuie să fii demis de drept, ca să spun aşa”, a declarat europarlamentarul PNL.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la Rabla Plus 2024: Valoarea ecotichetului scade la jumătate pentru achiziția de mașini full electrice

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la Rabla Plus 2024: Valoarea ecotichetului scade la jumătate pentru achiziția de mașini full electrice Cuantumul ecotichetului pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric va fi redus la 25.500 de lei, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare în programul Rabla Plus, arată un proiect scos în consultare de Ministerul Mediului. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea