Rămâi conectat

Actualitate

Doctorul Virgil Musta: ,,Într-o săptămână nu mai avem locuri în spitale, dacă lucrurile continuă în acest ritm”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Medicul Virgil Musta susține că măsurile mai stricte luate în zonele cu multe cazuri înregistrate își vor face simțite efectele peste 2-3 săptămâni. El îndeamnă să purtăm masca de protecție la orice contact cu alte persoane, chiar și membri ai familiei, din cauza fazei de propagare accelerată a virusului în care ne aflăm.

„Matematica arată că creșterea se face în progresie geometrică. Măsurile eficiente luate acum se vor vedea peste două-trei săptămâni”, a declarat dr. Virgil Musta marți la Digi24, insistând ca oamenii să respecte regulile chiar și față de membri familiei.

„O perioadă de timp ar trebui să purtăm masca la orice contact cu alte persoane, chiar dacă sunt din familie”, a completat Virgil Musta, precizând că ne aflăm într-o fază de propagare accelerată a virusului.

Medicul afirmă că restricțiile anunțate de autorități trebiuie „să fie măsuri echilibrate între a salva vieți și a salva economia. E important ca măsurile să fie luate punctual, în funcție de situația locală. Cea mai simplă și ieftină soluție este ca oamenii să respecte regula purtării măștii”.
Spitalele rămân fără locuri

El a vorbit și de situația complicată de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, unde lucrează, dar și de la celelalte unități din oraș.

„Dacă se eliberează un loc la ATI se ocupă imediat. Cu greu mai facem față noilor cazuri. Într-o săptămână nu mai avem locuri în spitale, dacă lucrurile continuă în acest ritm”, a mai spus medicul.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ITP 2024: Ce categorie de mașini trebuie să facă inspecția periodică odată la 6 luni și care sunt exceptate de la această obligaţie

Ziarul Unirea

Publicat

în

ITP 2024: Ce categorie de mașini trebuie să facă inspecția periodică odată la 6 luni și care sunt exceptate de la această obligaţie Camera Deputaţilor a adoptat, marți, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier și vizează în principal inspecția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea