Rămâi conectat

Societate

Doar cinci incidente electorale în judeţul Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doar cinci incidente electorale au fost înregistrate ieri în tot judeţul Alba, în timp ce la nivelul ţării au avut loc aproape 1.000 de astfel de evenimente.

În ziua alegerilor, conjudeţenii noştrii s-au dovedit a avea un comportament civilizat şi cu respect faţă de lege. Pe parcursul întregii zile angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor au aplicate 3 sancţiuni contravenţionale şi au întocmit actele premergătoare cercetării penale într-un dosar penal.

Primul incident electoral s-a petrecut la Valea Lungă unde o alegătoare în vârstă de 65 de ani a sustras fără intenţie o ştampilă cu însemnul, VOTAT”, pe care a introdus-o din greşeală în tocul de ochelari şi a mers acasă. S-a intervenit repede iar ştampila a fost recuperată, fără a fi influenţată în vreun fel activitatea secţiei de votare respective.

În satul Acmariu, din comuna Blandiana doi localnici au fost amendaţi de poliţişti cu câte 2.000 de lei, pentru că au continuat propaganda electorală şi după încheierea campaniei electorale, prin sfătuirea alegătorilor sa voteze un anumit partid. Aceştia l-au abordat pe un consătean pe strada principală din sat, pe care l-au îndemnat cu insistenţă să voteze cu candidaţii unei anumite formaţiuni politice. Cetăţeanul a sesizat incidentul poliţiştilor, care în urma verificărilor au decis să îi sancţioneze contravenţional pe cei doi bărbaţi aflaţi în plină campanie electorală chiar în ziua alegerilor.

Un alt eveniment pentru care a fost solicitată intervenţia poliţiştilor s-a petrecut la Zlatna, unde barmanul unui local public, situat la aproximativ 50 de metri de o secţie de votare, a fost sancţionat contravenţional cu avertisment scris deoarece a servit clienţii cu băuturi alcoolice, legea interzicând acest lucru la o distanţă mai mică de 500 de metri faţă de orice clădire în care este organizată o secţie de vot.

La Goeşti, comuna Vidra, poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Cîmpeni efectuează cercetări în legătură cu o reclamaţie potrivit căreia la Secţia de votare nr. 2, au fost depuse cereri false de solicitare a urnei mobile. Din primele cercetări efectuate de oamenii legii a rezultat că la această secţie de votare au fost depuse 8 cereri, iar 6 dintre acestea nu au fost însuşite de către persoanele pe numele cărora au fost întocmite. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat-o pe, R.M., de 43 de ani, din comuna Vidra, faţă de care au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de, fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

Incidente similare cu cele investigat de poliţişti la Goeşti a fost sesizat de preşedintele USL Alba direct la Biroul Electoral Judeţean, acesta susţinând că în comuna Cergău unde au fost înregistrate 50 de cereri pentru urna de vot mobilă, multe dintre acestea au acelaşi conţinut fiind redactate pe calculator.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea