Rămâi conectat

Ştirea zilei

Divergență juridică între Uzina Mecanică Cugir şi o firmă de pază și protecție. Cine a câştigat contractul de 1,8 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Divergență juridică între Uzina Mecanică Cugir şi o firmă de pază și protecție. Cine a câştigat contractul de 1,8 milioane de lei

Tribunalul Alba a pus capăt unei divergenţe între Uzina Mecanică Cugir şi o firmă din Bucureşti care a pierdut contractul de pază al societăţii de producţie armament şi muniţie.

Procesul a fost iniţiat de firma Cameleon Security Systems SRL Bucureşti în august 2018. Societatea a soliictat anularea ”actelor vătămătoare ale autorităţii contractante” prin care a fost declarată ofertă câştigătoare cea depusă de către operatorul economic Elite Regal Security SRL Moreni, cu un punctaj total de 97,66 puncte şi o valoare de 1.797.120 lei, fără TVA.

Societatea din Bucureşti a mai cerut oblicarea Uzinei Mecanice la ”reluarea procedurii de atribuire a contractului, la reanalizarea ofertelor, informaţiilor şi documentelor depuse, la aplicarea corecta şi reevaluarea criterilor de calificare şi atribuire în raport de documentaţia de atribuire”. S-a mai invocat faptul că societatea producătoare de armamanet avea obligaţia legală de publicare a anunţului de participare si a documentaţiei de atribuire în SEAP, lucru care nu s-a întâmplat. Valoarea estimată a procedurii a fost de 1.872.000 lei, fără TVA.

Iniţial, contestaţia a fost depusă la Consiliul Naţional de Soluţionare Contestaţiilor, însă instituţia şi-a declinat competenţa în favoarea Tribunalului Alba. În final, acţiunea a fost respinsă pe motiv că SC Cameleon Security Systems SRL nu a depus cauţiunea solicitată de instanţă.

”Instanţa a apreciat că, în prezenta cauză, sunt aplicabile dispoziţiile art.49 din Legea nr. 101/2016, astfel că a pus în vedere reclamantei să achite o cauţiune în cuantum de 35.000 de lei. Deşi s-au acordat două termene în acest sens, la data de 09.05.2019, reclamanta a arătat că, nu este în măsură să poată achita această cauţiune. Având în vedere că reclamanta nu a achitat cauţiunea stabilită, Tribunalul apreciază că şi din acest punct de vedere se impune respingerea acţiunii reclamantei”, se precizează în motivarea instanţei de judecată.

Soluţia nu a fost contestată, astfel încât rezultatul procedurii a rămas cel stabilit iniţial.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea