Rămâi conectat

Actualitate

Dispută între liderii USL Alba privind arogarea meritelor pentru o serie de realizări administrative postrevoluţionare

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce în ultima perioadă preşedintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, şi-a asumat public, în mod repetat, în numele partidului pe care îl conduce, o serie de realizări administrative importante pentru judeţul nostru, cum sunt aducerea la Alba Iulia a unor instituții regionale precum ADR Centru, OIR POSDRU şi Curtea de Apel, dar şi înfiinţarea Universităţii “1 Decembrie 1918”, colegul său de coaliţie, vicepreşedintele PNL Alba Florin Roman îi dă o replică tăioasă.

Purtătorul de cuvânt al liberalilor din Alba a catalogat afirmaţiile lui Dîrzu inexacte si neconforme cu realitatea, reclamând intenția acestuia “de a acapara munca altora”. Roman a explicat că în ceea ce priveşte ADR Centru şi OIR POSDRU, la momentul în care s-au înfiinţat la Alba Iulia, PSD se afla in opoziție si nu avea cum sa emită niște hotărâri de guvern sau alte acte normative care sa reglementeze functionarea unor instituții regionale.

În acelaşi timp însă, liberalul recunoaşte rolul fostului prefect Ioan Rus in infiintarea Universitatii „1 Decembrie 1918” si a aducerii Curtii de Apel la Alba Iulia.

“In cadrul unor iesiri publice, președintele PSD Alba, Ioan Dirzu a făcut niște afirmatii care sunt inexacte si neconforme cu realitatea. Dansul a afirmat ca fostul presedinte PSD, avocatul Ioan Rus este unul din artizanii aducerii la Alba Iulia a unor instituții regionale dintre care a enumerat ADR Centru si OIR POSDRU. Pentru corecta informare se impun câteva precizari necesare: ADR Centru a luat fiinta in 1998, rolul esential in aducerea Agenției se Dezvoltare la Alba Iulia revenind președintelui Consiliului Judeţean Alba de la acea vreme, domnul avocat Augustin Mandroc, membru al PNL. In ceea ce privește OIR POSDRU aceste structuri s-au înființat la 1 Ianuarie 2007, sub conducerea ministrului liberal Paul Păcuraru. In ambele situații, PSD se afla in opoziție si nu avea cum sa emită niște hotărâri de guvern sau alte acte normative care sa reglementeze functionarea unor instituții regionale.

Speram ca omisiunea adevărului reprezintă doar o scăpare a liderului PSD Alba si nicidecum intenția de a acapara munca altora. Apreciem rolul fostului prefect Ioan Rus in infiintarea Universitatii 1 Decembrie 1918 si a aducerii Curtii de Apel la Alba Iulia” a precizat Florin Roman, purtătorul de cuvânt al PNL Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea