Rămâi conectat

Politică Administrație

Discuții între Siemens România și Consiliul Județean Alba pentru “energie verde” la Spitalul Județean de Urgență

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Energie verde”! Aceasta ar fi soluția alternativă de asigurare a independentei energetice și de reducere a cheltuielilor de întreținere la Spitalul județean de Urgență Alba, dezbătută marți, 12 februarie la sediul CJ de către conducerea Consiliul Județean – vicepreședinții Florin Roman și Alin Cucui, directori ai instituției – și reprezentanții Siemens România – Claudiu Mititelu, director de dezvoltare al companiei.

Dacă proiectul discutat se va și materializa, atunci potrivit specialiștilor, putem vorbi de o reducere la jumătate a cheltuielilor de întreţinere la Spitalul județean – apă caldă, căldură, iluminat, atât pe perioada iernii cât şi pe perioada verii.

Acest lucru va fi posibil în urma unei investiții în panouri fotovoltaice de ultimă generaţie ce vor veni montate pe întreaga suprafaţă a clădirii spitalului (acoperis), iar proiectul are mari șanse să se materializeze, în opinia lui Florin Roman, până la sfârşitul anului viitor.

“Astăzi la sediul CJ Alba, împreună cu vicepreşedintele Alin Cucui şi directorii din cadrul instituţiei ne-am întîlnit cu reprezentanţii firmei Siemens România, cu care am discutat despre oportunităţile pe care le oferă firma Siemens. Am înţeles că în cîteva zile vom avea o scrisoare de intenţie pentru o colaborare la nivelul Consiliului judeţean, am discutat foarte multe proiecte şi sunt şanse foarte mari să se materializeze prin dotarea Spitalului judeţean de Urgenţă cu panouri fotovoltaice de ultimă generaţie pe întreaga suprafaţă a clădirii spitalului, în cadrul unui parteneriat cu Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Siemens România, ALEA (Agenţia Locală A Energiei Alba) şi Consiliul judeţean, pentru că în acest proiect vrem să includem şi câţiva tineri care vor lucra pe partea de cercetare.

Montarea acestor panouri presupune din punctul de vedere al specialiştilor, o reducere la jumătate a cheltuielilor de întreţinere, apă caldă, căldură, iluminat, atât pe perioada iernii cât şi pe perioada verii. Căutăm soluţii alternative, pentru că cheltuielile de întreţinere la spital sunt foarte mari şi din punctul meu de vedere acest proiect poate fi materializat până la sfârşitul anului viitor”, a declarat pentru ziarul “Unirea” vicepreședintele CJ Alba.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea