Rămâi conectat

Politică Administrație

Discuții între Siemens România și Consiliul Județean Alba pentru “energie verde” la Spitalul Județean de Urgență

Bogdan Presecan

Publicat

în

„Energie verde”! Aceasta ar fi soluția alternativă de asigurare a independentei energetice și de reducere a cheltuielilor de întreținere la Spitalul județean de Urgență Alba, dezbătută marți, 12 februarie la sediul CJ de către conducerea Consiliul Județean – vicepreședinții Florin Roman și Alin Cucui, directori ai instituției – și reprezentanții Siemens România – Claudiu Mititelu, director de dezvoltare al companiei.

Dacă proiectul discutat se va și materializa, atunci potrivit specialiștilor, putem vorbi de o reducere la jumătate a cheltuielilor de întreţinere la Spitalul județean – apă caldă, căldură, iluminat, atât pe perioada iernii cât şi pe perioada verii.

Acest lucru va fi posibil în urma unei investiții în panouri fotovoltaice de ultimă generaţie ce vor veni montate pe întreaga suprafaţă a clădirii spitalului (acoperis), iar proiectul are mari șanse să se materializeze, în opinia lui Florin Roman, până la sfârşitul anului viitor.

“Astăzi la sediul CJ Alba, împreună cu vicepreşedintele Alin Cucui şi directorii din cadrul instituţiei ne-am întîlnit cu reprezentanţii firmei Siemens România, cu care am discutat despre oportunităţile pe care le oferă firma Siemens. Am înţeles că în cîteva zile vom avea o scrisoare de intenţie pentru o colaborare la nivelul Consiliului judeţean, am discutat foarte multe proiecte şi sunt şanse foarte mari să se materializeze prin dotarea Spitalului judeţean de Urgenţă cu panouri fotovoltaice de ultimă generaţie pe întreaga suprafaţă a clădirii spitalului, în cadrul unui parteneriat cu Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Siemens România, ALEA (Agenţia Locală A Energiei Alba) şi Consiliul judeţean, pentru că în acest proiect vrem să includem şi câţiva tineri care vor lucra pe partea de cercetare.

Montarea acestor panouri presupune din punctul de vedere al specialiştilor, o reducere la jumătate a cheltuielilor de întreţinere, apă caldă, căldură, iluminat, atât pe perioada iernii cât şi pe perioada verii. Căutăm soluţii alternative, pentru că cheltuielile de întreţinere la spital sunt foarte mari şi din punctul meu de vedere acest proiect poate fi materializat până la sfârşitul anului viitor”, a declarat pentru ziarul “Unirea” vicepreședintele CJ Alba.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Ce este „Talent Booster”, programul creat special pentru oprirea exodului tinerilor calificați din România. Europarlamentarul Victor Negrescu, autorul acestuia

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Ce este „Talent Booster”, programul creat special pentru oprirea exodului tinerilor calificați din România. Europarlamentarul Victor Negrescu, autorul acestuia

Europarlamentarul PSD din județul Alba, Victor Negrescu, a declarat recent în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM că este autorul unui proiect ce a fost adoptat și implementat de Comisia Europeană.

Acesta a transmis că strategia, denumită „Talent Booster,” este menită să combată fenomenul exodului de creiere din țările europene către Vest, cu o atenție deosebită acordată situației din România.

Citește și: De ce nu se întorc românii din Diaspora înapoi acasa? Mircea Geoană: „Paradox românesc. Cel mai bun moment din istoria naţională, dar un exod de proporţii epice”

Potrivit lui Negrescu, Comisarul European pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira, a fost implicată în implementarea acestui proiect la nivel european. Strategia are ca scop nu numai stoparea migrației creierelor, dar și repopularea regiunilor afectate. Victor Negrescu a declarat că acum există fonduri europene disponibile pentru sprijinirea acestei inițiative la nivel local, inclusiv pentru consiliile județene.

„Talent Booster” vizează acordarea de finanțări dedicate comunităților locale și, în special, consiliilor județene, pentru dezvoltarea unor strategii coerente de combatere a exodului de creiere și pentru promovarea repopulării.

„Aș dori să vedem o strategie similară și în județul Alba, o abordare coerentă care să promoveze dezvoltarea echitabilă și unitară a comunităților locale. Acum, avem în sfârșit resurse, inclusiv fonduri europene, pentru a realiza acest lucru,” a declarat Victor Negrescu.

Această inițiativă vine în contextul preocupărilor crescânde cu privire la migrația forței de muncă calificate din statele est-europene către Vestul Europei. Prin implementarea „Talent Booster,” se urmărește nu doar oprirea acestei migrații, dar și revitalizarea comunităților locale și asigurarea unei dezvoltări echitabile în întreaga regiune.

Cu fonduri europene acum disponibile pentru această cauză, este de așteptat ca autoritățile locale să elaboreze și să pună în aplicare strategii eficiente pentru a contracara acest fenomen și a sprijini repopularea.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare