Rămâi conectat

Actualitate

Din septembrie, amenda pentru lipsa rovinietei se prescrie dacă șoferul nu este înștiințat în maxim 4 luni

Ziarul Unirea

Publicat

în

În cazul lipsei rovinietei valabile, aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se va prescrie în termen de 4 luni de la data săvârșirii faptei. Măsura va fi introdusă de Legea nr. 60/2018 pentru modificarea și completarea art. 9 din OG nr. 15/2002, act normativ în vigoare din 14 septembrie 2018. În momentul de faţă, termenul de prescriere este de şase luni.

În noua formă, Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România va prevede şi că, pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal de constatare a contravenției se comunică contravenientului în termen de cel mult 2 luni de la data aplicării sancțiunii contravenției.

În intervalul de la data săvârșirii contravenției până la data comunicării procesului-verbal de constatare a contravenției nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenției pentru lipsa rovinietei valabile pentru același vehicul.

De asemenea, pe lângă prescrierea în termen de patru luni, Legea nr. 60/2018 introduce un nou alineat potrivit căruia Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. trebuie să asigure accesul utilizatorilor la baza de date pentru verificarea existenței și valabilității rovinietei și peajului.

sursa: legestart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea