Din septembrie, amenda pentru lipsa rovinietei se prescrie dacă șoferul nu este înștiințat în maxim 4 luni

Paul Voicu - Primar 2020

În cazul lipsei rovinietei valabile, aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se va prescrie în termen de 4 luni de la data săvârșirii faptei. Măsura va fi introdusă de Legea nr. 60/2018 pentru modificarea și completarea art. 9 din OG nr. 15/2002, act normativ în vigoare din 14 septembrie 2018. În momentul de faţă, termenul de prescriere este de şase luni.

În noua formă, Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România va prevede şi că, pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal de constatare a contravenției se comunică contravenientului în termen de cel mult 2 luni de la data aplicării sancțiunii contravenției.

ELIT

În intervalul de la data săvârșirii contravenției până la data comunicării procesului-verbal de constatare a contravenției nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenției pentru lipsa rovinietei valabile pentru același vehicul.

De asemenea, pe lângă prescrierea în termen de patru luni, Legea nr. 60/2018 introduce un nou alineat potrivit căruia Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. trebuie să asigure accesul utilizatorilor la baza de date pentru verificarea existenței și valabilității rovinietei și peajului.

Mihail David - 2020

sursa: legestart.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...