Rămâi conectat

Sport

Din nou reformă în sistemul competiţional fotbalistic!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

După sezonul viitor, câte 14 echipe în seriile Ligii a 2-a şi a 3-a

 Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a votat recent proiectul de modificare a sistemului competiţional la nivelul Ligilor a 2-a şi a 3-a, în condiţiile în care nu se preconizează o reducere a numărului de echipe participante la campionatul naţional Liga 1. Este vorba de acelaşi proiect care ar fi trebuit să înceapă de anul acesta, dar a fost anulat în plin campionat din cauza nevalidării ROAF în timp util.
lAnul competiţional 2012-2013
lLiga I: 18 echipe, retrogradează echipele clasate pe locurile 15-18 (4 echipe); lLiga a 2-a: 32 echipe (2×16), promovează în Liga 1 echipele clasate pe locurile 1 şi 2 în cele două serii, retrogradează în Liga a 3-a echipele clasate pe locurile 12-16 în fiecare serie, în total 10 echipe; lLiga a 3-a: 96 echipe (6×16), promovează în Liga a 2-a echipele clasate pe primul loc în cele şase serii (6 echipe); retrogradează în Liga a 4-a un număr de 37 de echipe, respectiv, echipele clasate pe locurile11-16, plus o echipă de pe locul 10, cel mai slab clasată. Promovează din Liga a 4-a cele 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj.
lAnul competiţional 2013-2014
lLiga a 2-a: 28 echipe (2×14), promovează în Liga 1 echipele clasate pe locurile 1 şi 2 în cele două serii, retrogradează în Liga a 3-a echipele clasate pe locurile 10-14 în fiecare serie, în total 10 echipe; lLiga a 3-a: 84 echipe (6×14), promovează în Liga a 2-a echipele clasate pe primul loc în fiecare serie, retrogradează din Liga a 3-a un număr total de 37 de echipe, respectiv, echipele clasate pe locurile 9-14, plus o echipă de pe locul 8, cel mai slab clasată. Promovează din Liga a 4-a un număr de 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj.
lPlay-off în anul competiţional 2014-2015
lLiga a 2-a: 24 echipe (2×12). Campionatul se joacă în două faze. În prima fază echipele din fiecare serie joacă între ele tur-retur (în total 22 de jocuri). Faza a II-a se desfăşoară astfel: a) Play-off: echipele clasate pe locurile 1-6, în clasamentul întocmit după desfăşurarea primei faze, joacă între ele tur-retur, 10 etape. Promovează în Liga 1 echipele care se clasează pe primele două locuri în fiecare play-off; b) Play-out: echipele clasate pe locurile 7-12, în clasamentul întocmit după terminarea primei faze, joacă între ele tur-retur, 10 etape. Retrogradează în Liga a 3-a echipele clasate pe locurile 10-12 în fiecare play-out, în total 6 echipe; lLiga a 3-a: 72 echipe (6×12). Campionatul se joacă în două faze. În prima fază echipele din fiecare serie joacă între ele tur-retur (în total 22 de jocuri). Faza a II-a se desfăşoară astfel: a) Play-off: echipele clasate pe locurile 1-6, în clasamentul întocmit după desfăşurarea primei faze, joacă între ele tur-retur, 10 etape. Promovează în Liga a 2-a echipele care se clasează pe primul loc în fiecare play-off; b) Play-out: echipele clasate pe locurile 7-12, în clasamentul întocmit după terminarea primei faze, joacă între ele tur-retur, 10 etape. Retrogradează din Liga a 3-a un număr de 21 de echipe, respectiv echipele clasate pe locurile 10-12 în play-out-ul din fiecare serie (18 echipe), plus alte trei echipe de pe locul 9, cel mai slab clasate. Promovează din Liga a 4-a un număr de 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj. (M.N.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO: Industria Galda, campioana turului în Liga a 4-a, după victoria de la Zlatna, în nocturnă

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Zlatna – Industria Galda de Jos 1-2 (1-1), în meciul ce a deschis etapa a 11-a din Liga 4. La două zile distanță de întâlnirea din Cupa României dintre CS Ocna Mureș și Universitatea Craiova, încheiată cu o remiză, rezultat admirabil pentru divizionara terță, pe “Minaur”, în nocturnă s-a disputat derby-ul rundei.

Liderul s-a impus la limită, a 7-a victorie la rând pentru elevii lui Doru Oancea, și grație acestui succes Industria este deja campioana turului, cu două runde înaintea încheierii primei părți a campionatului. Gazdele, echipa revelație a toamnei, au un punct în ultimele 3 jocuri. Zlătnenii au egalat  în primul mitan, prin golgheterul A. Cîmpean, reușită intercalată între cele două goluri marcate de Cioară, al doilea din penalty. De altfel, în 2021, găldenii au pierdut un singur joc (25 septembrie, etapa a 4-a, 0-1, la Unirea), dintr-un total de 25 de jocuri (14 în returul trecut)

Foto și informații:  Constantin IANCU și Dan COMȘA

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Viitorul Cluj – CS Ocna Mureș, duelul disperării, cu „lanterna roșie” pe masă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ultimele două clasate din Seria 9 se duelează pe “Dan Anca”, sâmbătă, ora 14.00, iar pe masă este “lanterna roșie”, confruntarea având o miză imensă în subsol.

Viitorul Cluj (locul 10, 6 puncte) – CS Ocna Mureș (locul 9, 8 puncte). Duelul suferinței între ultimele două clasate se va disputa pe teren sintetic. Ocnamureșenii au câștigat categoric acasă, 4-0, trăiesc euforia remizei istorice cu Universitatea Craiova din Cupa României, dar sub nicio formă nu-și mai permit să mai dea rateuri în campionat (5 eșecuri la rând, un punct în 7 meciuri, 58 de zile de la precedentul joc adjudecat).

“Totul se rezumă la nivel mental și suntem obligați să ne concentrăm la acest joc, după ce timp de o lună și jumătate gândurile tuturor au fost doar la confruntarea cu Craiova”, a explicat Dan Roman (fost jucător și antrenor la grupele de copii, stagiunea trecută la Viitorul). Reintră Ceaca după suspendare, absent rămâne Kiraly – indisponibil

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Sâmbătă, duelul orgoliilor lângă furnale: Corvinul Hunedoara – Metalurgistul Cugir

Dan HENEGAR

Publicat

în

Toate cele 4 conjudețene care activează în Seria 9 a Ligii 3 vor evolua sâmbătă, de la ora 14.00, în etapa a 12-a din eșalonul terț, având meciuri dificile cu implicații la ambii poli ai ierarhiei.

La Hunedoara, Ungheni și pe “Cetate” (CSU este singura ce evoluează acasă) se joacă pentru play-off, iar pe “Dan Anca” e pe masă “lanterna roșie”.

*Corvinul Hunedoara (locul întâi, 31 de puncte) – Metalurgistul Cugir (locul 3, 19 puncte). Vizitatorii contează pe revenirile lui Vitinha și Dohotariu împotriva liderului, gruparea de lângă furnale, care a pierdut primele puncte stagionale runda anterioară, la Reghin, câștigând 5 din cele 6 dueluri directe recente (în tur, 1-0).

Elit - Gustul Desăvârșit

Întâlnim cea mai puternică formație din serie, avem și acea serie de nefastă împotriva lor. Ne jucăm șansa și vrem să realizăm măcar o remiză”, a precizat Lucian Itu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea