Rămâi conectat

Sport

Din nou reformă în sistemul competiţional fotbalistic!

Publicat

în

După sezonul viitor, câte 14 echipe în seriile Ligii a 2-a şi a 3-a

 Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a votat recent proiectul de modificare a sistemului competiţional la nivelul Ligilor a 2-a şi a 3-a, în condiţiile în care nu se preconizează o reducere a numărului de echipe participante la campionatul naţional Liga 1. Este vorba de acelaşi proiect care ar fi trebuit să înceapă de anul acesta, dar a fost anulat în plin campionat din cauza nevalidării ROAF în timp util.
lAnul competiţional 2012-2013
lLiga I: 18 echipe, retrogradează echipele clasate pe locurile 15-18 (4 echipe); lLiga a 2-a: 32 echipe (2×16), promovează în Liga 1 echipele clasate pe locurile 1 şi 2 în cele două serii, retrogradează în Liga a 3-a echipele clasate pe locurile 12-16 în fiecare serie, în total 10 echipe; lLiga a 3-a: 96 echipe (6×16), promovează în Liga a 2-a echipele clasate pe primul loc în cele şase serii (6 echipe); retrogradează în Liga a 4-a un număr de 37 de echipe, respectiv, echipele clasate pe locurile11-16, plus o echipă de pe locul 10, cel mai slab clasată. Promovează din Liga a 4-a cele 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj.
lAnul competiţional 2013-2014
lLiga a 2-a: 28 echipe (2×14), promovează în Liga 1 echipele clasate pe locurile 1 şi 2 în cele două serii, retrogradează în Liga a 3-a echipele clasate pe locurile 10-14 în fiecare serie, în total 10 echipe; lLiga a 3-a: 84 echipe (6×14), promovează în Liga a 2-a echipele clasate pe primul loc în fiecare serie, retrogradează din Liga a 3-a un număr total de 37 de echipe, respectiv, echipele clasate pe locurile 9-14, plus o echipă de pe locul 8, cel mai slab clasată. Promovează din Liga a 4-a un număr de 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj.
lPlay-off în anul competiţional 2014-2015
lLiga a 2-a: 24 echipe (2×12). Campionatul se joacă în două faze. În prima fază echipele din fiecare serie joacă între ele tur-retur (în total 22 de jocuri). Faza a II-a se desfăşoară astfel: a) Play-off: echipele clasate pe locurile 1-6, în clasamentul întocmit după desfăşurarea primei faze, joacă între ele tur-retur, 10 etape. Promovează în Liga 1 echipele care se clasează pe primele două locuri în fiecare play-off; b) Play-out: echipele clasate pe locurile 7-12, în clasamentul întocmit după terminarea primei faze, joacă între ele tur-retur, 10 etape. Retrogradează în Liga a 3-a echipele clasate pe locurile 10-12 în fiecare play-out, în total 6 echipe; lLiga a 3-a: 72 echipe (6×12). Campionatul se joacă în două faze. În prima fază echipele din fiecare serie joacă între ele tur-retur (în total 22 de jocuri). Faza a II-a se desfăşoară astfel: a) Play-off: echipele clasate pe locurile 1-6, în clasamentul întocmit după desfăşurarea primei faze, joacă între ele tur-retur, 10 etape. Promovează în Liga a 2-a echipele care se clasează pe primul loc în fiecare play-off; b) Play-out: echipele clasate pe locurile 7-12, în clasamentul întocmit după terminarea primei faze, joacă între ele tur-retur, 10 etape. Retrogradează din Liga a 3-a un număr de 21 de echipe, respectiv echipele clasate pe locurile 10-12 în play-out-ul din fiecare serie (18 echipe), plus alte trei echipe de pe locul 9, cel mai slab clasate. Promovează din Liga a 4-a un număr de 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj. (M.N.)

Publicitate

Sport

RC Gura Humorului – CSU Rugby Alba Iulia 38-7 (26-0) | Echipa din Moldova a cucerit Cupa Tissot

Publicat

în

După ce etapa trecută a repurtat primul succes din istorie în Divizia Națională de Seniori, acasă cu CSM Bucovina Suceava, CSU Rubgy Alba Iulia a pierdut în etapa a 15-a a celui de-al doilea eșalon valoric, în deplasarea de la Gura Humorului, scor 7-38 (0-26).

Punctele vizitatorilor au fost în urma unui eseu de penalizare, echipa din Cetatea Marii Uniri având probleme majore de efectiv înaintea acestei deplasări, în fieful ocupantei poziției a 6-a, vizitatorii abia reușind să strângă numărul necesar de jucători.

Cu acest prilej, a fost înmânată echipei învingătoare trofeul Cupa Tissot, dăruită pentru această confruntare de susținătorul comun al celor două formații prietene, Albini Prassa (prin Ion Schiau). De asemenea, căptanul oaspeților, Florin Coge, a fost premiat cu un ceas marca Tissot, în uyrma voturilor adversarilor. În etapa următoare, sâmbătă, de la ora 11.00, pe terneul doi al Stadionului „Cetate”, CSU Rugby Alba Iulia va primi replica penultimei clasate, CSUAV Arad.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Sport

Municipiul Sebeș este și în acest an gazda primitoare a competiției „Cupa Muhlbach” la tenis de câmp. Programul evenimentului sportiv

Publicat

în

Municipiul Sebeș este și în acest an gazda primitoare a competiției „Cupa Muhlbach” la tenis de câmp. Programul evenimentului sportiv

Municipiul Sebeș este și în acest an gazda primitoare a competiției „Cupa Muhlbach” la tenis de câmp, rezervată copiilor și juniorilor, la categoriile de vârstă 10, 12, 14, 16 și 18 ani, băieți și fete.

Întrecerile se desfășoară pe terenurile bazelor sportive Tenis Club Dura din Sebeș și Tenis prof. Lincă, în zilele de 23-26 octombrie 2021.

Competiția este cuprinsă în calendarul competițional al anului 2021 întocmit de Federația Română de Tenis.

Electrica Furnizare Discount

Vor participa sportivi legitimați din toată țara, iar rezultatele obținute contează pentru întocmirea clasamentului general individual pe categorii de vârstă. Și-au anunțat participarea peste 100 de sportivi din: Alba-Iulia, Cugir, Sebeș, Aiud, Timișoara, Arad, Oradea, Deva, Hunedoara, Zalău, Cluj, Târgu-Mureș, Târgu-Jiu, Ștei, Petroșani, Mediaș.

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga”, parteneri în organizarea acestui eveniment sportiv, vor acorda diplome, cupe, medalii și obiecte sportive.

Citește mai mult

Sport

Liga a 4-a, CS Zlatna – Energia Săsciori 1-2 (1-0) | În nocturnă, vizitatorii au întors scorul la reluare

Publicat

în

În meciul ce a deschis etapa a 9-a a Ligii a 4-a, în nocturnă, CS Zlatna – Energia Săsciori 1-2 (1-0)

Au marcat: A. Cîmpean (38, penalty), respectiv Nazarie (53), Plitea (68)

Prologul rundei s-a disputat vineri seara, în nocturnă. Săsciorenii continuă seria pozitivă, cu al doilea joc la rând câștigat, după ce au întors rezultatul în actul secund. Aurarii sunt la doua înfrângere consecutivă în fața fanilor, etapa anterioară 0-1 cu Spicul Daia Română, și nu se regăsesc în ultima perioadă, una nefastă, cu un singur punct adjudecat în ultimele 5 dispute.

Electrica Furnizare Discount

Etapa:

Sâmbătă, ora 16.00: Voința Stremț – Hidromecanica Șugag

Duminică, ora 11.00: CSU Alba Iulia – Viitorul Sântimbru, Kinder Teiuș – Olimpia Aiud; ora 12.00: Industria Galda – GT Sport Alba Iulia; ora 16.00: Inter Unirea – Performanța Ighiu și Viitorul Vama Seacă – CIL Blaj.

Sursa foto: CSU Alba Iulia

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare