Rămâi conectat

Actualitate

Din ianuarie 2016 se scumpesc țigările. 80% din preţul unui pachet sunt taxe la stat

Ziarul Unirea

Publicat

în

80% din preţul unui pachet este reprezentat de taxe şi contribuţii plătite la stat, susţin producătorii de țigarete din România, iar potrivit noului Cod Fiscal nivelul accizei totale creşte în ianuarie 2016 la 447 lei, de la 412 lei, în prezent, eea ce înseamnă o creştere de 35 de lei la mia de ţigarete.

Codul Fiscal aprobat recent de Parlamanet prevede o devansare a majorării accizei, faţă de prevederile anterioare, potrivit cărora acciza la ţigarete urma sa crească, la 1 aprilie 2016, cu rata inflaţiei.

Asta în condiițiile în care, începând cu aprilie 2015, acciza la ţigarete a ajuns în România la nivelul de accizare prevăzut pentru 2018, potrivit producătorilor de țigarete.

 

Potrivit OMS, consumul de tutun ucide aproape 6 milioane de oameni în fiecare an, dintre care mai mult de 600.000 sunt nefumători.

România are circa 4,85 de milioane de fumători

Prevalenţa persoanelor care fumează curent a fost în 2012, în România, de 26,7%, adică 4,85 milioane de oameni, dintre care cei mai mulţi sunt bărbaţi (37,4 %), iar la femei 16,7 %, potrivit unui studiu global privind tutunul la adulţi (GATS).

Datele GATS arată că în România 24,3 % dintre adulţii de 15 ani şi peste această vârstă sunt fumători zilnici (34,9 % dintre bărbaţi şi 14,5 % dintre femei) şi 2,4 % sunt fumători ocazionali (2,5 % bărbați și 2,2 % femei). (BT)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea