Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Din aceasta lună, cugirenii vor plăti facturi majorate la apă și canalizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Cu avizul Agenției Naționale de Reglementare pentru Servicii Publice și Gospodărire Comunală, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Apa Alba” a decis majorarea tarifelor la apă și canalizare pentru anul 2012.

Astfel, începând cu această lună, la nivelul întregului județ prețul practicat de CTT SA Alba este de 3,63 lei/mc (inclusiv TVA) pentru apă și 3,46 lei/mc (inclusiv TVA) pentru canalizare.

Anul trecut prețurile practicate de Sucursala de apă Cugir au fost de 3,34 lei/mc (inclusiv TVA) pentru apă și 3,13 lei/mc (inclusiv TVA), la evacuare canal. Deși creștera este valabilă pentru toți locuitorii județului și nu pare a fi atât de mare, majorarea tarifelor contează în bugetele unei populații cugirene tot mai sărace și care lunar este obligată să plătescă cantități de apă neconsumată. Consumatorii mai sunt nemultumiți și de faptul că față de alte localități din județ, Cugirul primește apă doar de la câțiva kilometri distanță de oraș, iar tarifele sunt la fel ca și pentru unele orașe și comune care o primesc de la peste 100 de kilometri distanță.

După cum motivează de câțiva ani societatea de apă județeană, majorările au la bază derularea unui proiect cu finanțare europeană, de peste 100 de milioane de euro, pentru ”Extindere și reabilitare infrastructură de apă și apă uzată în județul Alba”, investiție în cadrul căreia sunt cuprinse și unele străzi ale Cugirului.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Autoritățile au dezvăluit topul celor mai populare nume de băieți și fete din 2023 în SUA: Impactul TikTok asupra alegerilor părinților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Autoritățile au dezvăluit topul celor mai populare nume de băieți și fete din 2023 în SUA: Impactul TikTok asupra alegerilor părinților Lista cu cele mai folosite nume din anul 2023, atât pentru băieți și fete, a fost publicată de către Administrația de Securitate Socială din SUA. Un nume nou a intrat pe lista de anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea