Rămâi conectat

Actualitate

„Din 4 ianuarie ar trebui să avem 20.000 de persoane vaccinate pe zi”. Ce declară Valeriu Gheorghiţă despre campania de vaccinare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, spune că ar trebui să avem 20.000 de persoane vaccinate pe zi începând cu 4 ianuarie. Valeriu Gheorghiță a dat explicații și despre situațiile în care programările pentru vaccinare și acțiunea în sine nu au avut o sincronizare adecvată. În total sunt 376 de centre de vaccinare în toată țara, dar numai în jur de 50 au funcționat săptămâna trecută.

„Legat de disfuncționalitățile care au apărut în aceasă perioadă 31 decembrie – 2 ianuarie, trebuie să precizăm că din acest motiv, și anume că o parte dintre centre își încep activitatea de mâine (luni), a fost o lipsă de sincronizare între platforma de programare, care a permis programarea unui număr – mic – de persoane până la momentul la care s-a putut, practic, reseta calendarul de programare în conformitate cu începerea activităților de vaccinare. A fost o situație extrem de neplăcută, pe care mi-o asum, însă fiecare persoană, pot să vă asigur, a fost sunată și i s-a explicat această problemă legată de sistemul de programare și a fost reprogramată. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt corectate, însă activitatea ar trebui să fie normală începând de mâine și să nu mai existe probleme de acest gen”, a spus duminică seara Valeriu Gheorghiță.

„Mare parte dintre centrele din țară au optat pentru începerea activităților de vaccinare la capacitate maximă începând cu data de 4 ianuarie. Centrele au fost pregătite însă încă din 27 decembrie, echipate corespunzător cu toate echipamentele necesare pentru asigurarea accesului în registrul electronic național al vaccinărilor, au beneficiat de toate procedurile necesare pentru desfășurarea activităților de vaccinare și de trainingul fiecărui coordonator de centru, pentru a ști cum să opereze în acel registru electronic național al vaccinărilor. Practic, am început progresiv. Inițial, cu cele 10 unități medicale, la care s-au adăugat și altele, însă de mâine (luni – n.r.), activitatea practic va începe în majoritatea centrelor”, a arătat Valeriu Gheorghiță.

„Este relevant să vedem ce se întâmplă luni, marți și miercuri, pentru că programările cresc progresiv de la o zi la alta. Numărul de sloturi libere de programare în care se pot programa persoanele este de circa 500.000 pentru primele două-trei săptămâni ale lunii ianuarie. Deci, dacă cineva vrea să se programeze, are suficiente locuri să facă acest lucru”, a spus Gheorghiță.

Sursă: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

OFICIAL: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

OFICIAL: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024 Pensiile vor fi plătite înainte de Paște, adică înainte de 5 mai, potrivit unei Hotărâri de Guvern. HG-ul a primit toate avizele și urmează să fie adoptat în ședința de joi, 25 aprilie. Având în vedere că 1 Mai și 3 mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea