Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

DILEMA COVID 19 sau fiecare cu proștii lui!

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

DILEMA COVID 19 sau fiecare cu proștii lui!

Să nu ne încriminăm prea tare și nici să nu ne amăgim: fiecare națiune își are proștii, neisprăviții, inculții și intoleranții ei. Sigur, dacă vorbim de inteligența colectivă aceasta depinde de educația, cultura și bagajul genetic al fiecărui popor. Nu vreau să adâncesc dizertația. Ceea ce se întâmplă în România și nu numai – un amalgam apocaliptic de informații contradictorii legate de pandemia care zguduie existența globală – tinde să bulverseze înțelegerea fiecăruia dintre noi.

Oameni de știință, medici și publicații de prestigiu (presa a ajuns principalul instrument de manipulare), politicieni lipsiți de scrupule și afaceriști vorace, în goană după profit, s-au așezat copios de o parte sau de alta a unui adevăr pe care nu-l mai descâlcește nimeni. Și atunci cei mai mulți cad în capcana de a crede ceea ce se potrivește mai bine cu propria lor convingere sau interes. Internetul a ajuns o junglă informațională. Taberele nu sunt foarte bine delimitate întrucât lumea renunță greu la adevărurile bătătorite. Mai nou se disting două categorii – globaliștii și patrioții. Primii proclamă existența unei elite mondiale preocupată să salveze –zic ei – indiferent cum, civilizația umană iar a doua sunt mai ales politicienii, care au găsit o oportunitate în apărarea „interesului național” și a democrației pusă în cumpănă, în accepțiunea lor, de măsurile de protecție prin constrângere inițiate de guverne.

Un lucru este totuși LIMPEDE: virusul, indiferent cum a apărut, există, amenințând însăși existența omenirii, cum bine puncta într-un interviu celebru reputata cercetătoare dr. Judy Mikovits, care a lucrat ani de zile în laboratoarele din Statele Unite și China cu cei mai periculoși viruși.

În 13 iulie se înregistrau la nivel global 13,1 milioane cazuri confirmate de infectare, 572.662 decese și 189.425 cazuri noi. În România au existat 33.500 infectați și 1937 decedați. Aceste cifre care sunt publice – televiziunile, justificat sau nu întrețin o adevărată psihoză a pericolului – nu reușesc să convingă fanii teraselor și petrecerilor nocturne, ai plajelor aglomerate și pline de veselie. Aceștia sunt îndeosebi tinerii, care îngroașă rândul necunoscătorilor, ai celor care nu citesc nici presa și nu prea obișnuiesc să gândească, ai jomanfișiștilor incapabili să-și asume vreo responsabilitate sau să-și depășească egoismul. Ei sunt ușor de manipulat și scos în stradă.

În România anul electoral a dat idei tembele unor politicieni, care au înțeles că pot exploata în interes de partid revolta celor care au ieșit în stradă să protesteze împotriva prelungirii stării de alertă decisă de Guvern în urma apariției unui nou val de escaladare a pandemiei. „Pandemia nu poate fi invocată pentru a omorâ democrația!”, a proclamat de la Tribuna Parlamentului, Marcel Ciolacu, președintele PSD. Pe facebook, menestreli și propagandiști cunoscuți ai social-democraților au pus înregistrări video cu manifestațiile din Piața Victoriei, clamând aceleași atacuri împotriva democrației inițiate de Guvern.

Trebuie spus că protestatarii invocă în discursurile lor poziția Curții Constituționale și a Avocatului Poporului, Renate Weber (filieră ALDE), care practic fac jocul Rusiei în problema pandemiei COVID, cu scopul de a diviza UE și Europa. Iată, în urma Deciziei Curții Constituționale (dominată de PSD) , care a anulat dreptul Guvernului de a stabili amenzi și a lua măsuri de protecție suplimentară a populației, pandemia care dădea semne de retragere a explodat și azi Europa ne ține în carantină sau aproape. De ce? Pentru că a crescut îngrijorător numărul infectaților și al morților.

Pe multe dintre pancardele manifestanților apăreau lozinci pe măsura gradului redus de inteligență a purtătorilor, în timp ce la un microfon o voce isterică o ridica în slăvi pe Renate Weber care blocase Legea Carantinei, și CC. Din când în când, desconspirându-și sursa inițiativei „spontană” respectiva dădea tonul la „Jos Guvernul!”. Pe lângă altele, mi-a atras atenția o lozincă din primul rând, de o idioțenie fără egal: „Strămoșii noștri au murit pentru libertate nu pentru dictatură medicală!”. Mă gândesc că or fi destui retardați care să preia mesajul și să-l dea mai departe. Cel puțin, pe politrucul Marcel Ciolacu, l-a făcut fericit.

Mihai Babitchi


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

EURO-PA!

Ziarul Unirea

Publicat

în

EURO-PA! Corupția în sistemul de învățământ: Profesorii universitari și cadrele didactice sunt implicate în acte de corupție, cerând mită pentru promovarea examenelor. Există o rețea întreagă de fabrici de diplome și comerț cu lucrări de disertație. Lipsa performanței în învățământul superior: Nicio universitate din România nu se clasează în top 500 la nivel mondial. Apariția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea