DIICOT a început urmărirea penală in rem în cazul Orban-Dăncilă

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

DIICOT a început urmărirea penală in rem (adică pentru faptă) în dosarul deschis după ce Ludovic Orban a depus o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă în legătură cu mutarea ambasadei din Israel, potrivit biroului de presa DIICOT. Începerea urmăririi penale in rem înseamnă că la acest moment nici o persoană nu este urmărită penal, procurorii cercetând doar faptele sesizate.

Astfel, procurorii au început pe 7 iunie urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de Art. 398 din Codul Penal (înaltă trădare) și articolul 407 (divulgarea secretului care periclitează securitatea națională).

Reamintim că președintele PNL, Ludovic Orban, a depus pe 17 mai la Parchetul General o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. Liberalul o acuză pe șefa Guvernului de înaltă trădare și uzurparea funcției pe motiv că a făcut publice informații confidențiale și i-a transmis președintelui Klaus Iohannis informații false cu privire la intenția mutării ambasadei României de la tel Aviv la Ierusalim.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Liderul PSD, Liviu Dragnea, ar fi și el vizat de sesizarea penală, liberalii cerând să se facă verificări și în ce privește infracțiunea de transmitere de informații cu caracter secret.

Guvernul a adoptat „un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim”. Dragnea a vorbit şi despre relaţia specială între România şi Israel şi a spus că mutarea ar putea “aduce nişte beneficii pe termen scurt, mediu şi lung foarte mari pentru România”.

Potrivit liderului PSD, România ar fi a doua ţară care face acest anunţ. Înaintea noastră, afară de SUA, mai este şi Guatemala, care încă din decembrie a luat o decizie în acest sens, la nici 2 săptămâni după ce Donald Trump a luat decizia controversată de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Mutarea a fost însă contestată de PNL pe motiv că ar încălca consensul european în această privință. Președintele PNL. Ludovic Orban, a depus pe 17 mai la Parchetul General, o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă din cauza acestei mutări.

Sursa: evz.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

gica 28 iunie 2018 at 22:19

IRESPONSABILI,BAGATI ROMANIA IN CRIZA ,RAZBOI CIVIL,VETI FI RESPONSABILI IN FATA ISTORIEI!
VRETI GUVERNARE,CASTIGATI ALEGERILE FACETI-O LEGAL.

un fost pedelist 29 iunie 2018 at 11:13

@gica

Tu nu intelegi ca PNL si USR sunt constiente ca NU POT CASTIGA ALEGERILE IN MOD LEGAL? Din aceasta cauza fac ceea ce fac incepand din 2014 incoace.

Dragnea a impartit tara in doua: 29 iunie 2018 at 11:36

O parte il vrea la Jilava iar cealalta il vrea la Rahova..

Sarmana Dancila 1 iulie 2018 at 12:58

„Vom reduce democratia”.. Cata dreptate a avut!

Inalta tradare 1 iulie 2018 at 13:04

Nu faptul ca a vrut sa schimbe ambasada Romaniei in Israel fara stirea presedintelui este problema de ‘inalta tradare’, ci interesele unui israelian pt Rosia Montana( interese negociate intre Dragnea si afaceristul Steinmetz) peste vointa romanilor..

!! 1 iulie 2018 at 18:27

Daca si americanii sunt de acord cu ceea ce doresc israelienii, mai conteaza ca exista pe undeva, niste neica nimeni care se cred destepti ?

Comentariile sunt oprite