Diana Câmpan: Studenții Universității din Alba Iulia, care intră în anul I, sunt din ce în ce mai buni
Purtătorul de cuvânt al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Diana Câmpan, a declarat marți la radio Unirea FM că, în ultimii ani, studenții care intră in anul I sunt din ce în ce mai buni.
”Bacalaureatul acesta a produs realmente o selecție. În ultimii ani, studenții care intră în anul I sunt din ce în ce mai buni. Nu știu dacă este Bacalaureatul sau ambiția studenților și a părinților de a-și crea un viitor cert. Studentul este ca și lutul. Este pus într-o anumită formă de profesorii din învățământul preuniversitar, iar tu ca profesor universitar ești chemat să-l șlefuiești și să umpli vasul acesta. Indiferent care este bagajul cu care un elev termină liceul, tu, ca profesor, trebuie să-i dai suficient credit și să înțelegi că el vine cu niște expectații, fiind ca un burete și poate să absoarbă orice.
De noi depinde ce anume punem în suflețelul studenților. Sunt foarte mari surprize când constați că elevi care au intrat cu note foarte mari nu fac față așa bine, iar cei care au intrat cu medie de admitere mai mică, ajung în fruntea clasamentului (…) Este o concurență între studenți. Această reașezare a ierarhiilor, pentru ei, este un stimul extraordinar. Universitatea oferă un pachet generos de burse, iar ei își pot acoperi tot ceea ce ține de viața de student din Alba Iulia”, a spus Diana Câmpan.
Potrivit unui clasament realizat de CNFIS.ro, UAB se află pe locul 13, în topul celor mai mari universități de stat, cu 4.231 de studenți, masteranzi și doctoranzi. Dintre aceștia: 1.934 sunt studenți la buget, 1.353 la taxă. 311 masteranzi la buget, 537 la taxă; 52 doctoranzi la buget și 44 la taxă.
În cele două sesiuni, din 2014, s-au înscris peste 1.400 de studenți.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Care sunt tehnicile care păstreză legumele și fructele proaspete în supermarket Fructele și legumele arată mai proaspăt în magazin, în timp ce cele cumpărate ieri din același magazin își pierd culoarea și prospețimea. Acest lucru se datorează unor tehnici folosite de supermarket. Citește și: ANF: Câte legume și fructe comercializate în România au avut reziduuri […]