Rămâi conectat

Actualitate

Diana Câmpan: Studenții Universității din Alba Iulia, care intră în anul I, sunt din ce în ce mai buni

Dragoş Suciu

Publicat

în

Diana Campan UAB01Purtătorul de cuvânt al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Diana Câmpan, a declarat marți la radio Unirea FM că, în ultimii ani, studenții care intră in anul I sunt din ce în ce mai buni.

”Bacalaureatul acesta a produs realmente o selecție. În ultimii ani, studenții care intră în anul I sunt din ce în ce mai buni. Nu știu dacă este Bacalaureatul sau ambiția studenților și a părinților de a-și crea un viitor cert. Studentul este ca și lutul. Este pus într-o anumită formă de profesorii din învățământul preuniversitar, iar tu ca profesor universitar ești chemat să-l șlefuiești și să umpli vasul acesta. Indiferent care este bagajul cu care un elev termină liceul, tu, ca profesor, trebuie să-i dai suficient credit și să înțelegi că el vine cu niște expectații, fiind ca un burete și poate să absoarbă orice.

De noi depinde ce anume punem în suflețelul studenților. Sunt foarte mari surprize când constați că elevi care au intrat cu note foarte mari nu fac față așa bine, iar cei care au intrat cu medie de admitere mai mică, ajung în fruntea clasamentului (…) Este o concurență între studenți. Această reașezare a ierarhiilor, pentru ei, este un stimul extraordinar. Universitatea oferă un pachet generos de burse, iar ei își pot acoperi tot ceea ce ține de viața de student din Alba Iulia”, a spus Diana Câmpan.

Potrivit unui clasament realizat de CNFIS.ro, UAB se află pe locul 13, în topul celor mai mari universități de stat, cu 4.231 de studenți, masteranzi și doctoranzi. Dintre aceștia: 1.934 sunt studenți la buget, 1.353 la taxă. 311 masteranzi la buget, 537 la taxă; 52 doctoranzi la buget și 44 la taxă.

În cele două sesiuni, din 2014, s-au înscris peste 1.400 de studenți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

17 august 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba, până la ora 24.00: Râurile vizate

Bera Larisa

Publicat

în

17 august 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba, până la ora 24.00: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri, 17 august 2024, o atenționare hidrologică cod galben de inundații în Alba, valabilă în intervalul orar 12.00-24.00. Citește și: 17 august | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea