Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Dezbateri pe tema ”îmbunătățirea relației dascăl-elev”, la Școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia, de Ziua mondială a educației

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Elevii și dascălii Școlii Gimnaziale ,,Avram Iancu” din Alba Iulia vor sărbători  Ziua mondială a educației  prin câteva activități educative, care se vor desfășura luni, 5 octombrie 2015, potrivit unui comunicat de presă.

Clubul Jurnalistilor la Scoala Avram Iancu18​Scopul acestor activități este, în primul rând, creşterea calităţii relaţiei profesor-elev, în vederea unei mai bune înţelegeri de către elevi a semnificaţiei fiecărei discipline pentru valorificarea, în viaţa personală, a sensurilor verbului a şti: să ştii, să, faci, să creezi, să devii, să fii.

​Programul dedicat Zilei educației cuprinde activități specifice, desfășurate din perspectiva relației dascăl – elev și a importanței fiecărei discipline în dezvoltarea personală a elevilor.

​Între orele 8-11, la nivelul claselor V-VIII, se vor organiza dezbateri pe grupe sub genericul O oră despre …. un alt fel de a comunica, pe tema relației elev-profesor din perspectiva elevului.

​Între orele 11-13, programul se va desfăşura în cadrul comisiilor metodice, cu dezbateri pe tema: Îmbunătăţirea relaţiei profesor-elev din perspectiva cadrului didactic.

Membrii comisiei OM ŞI SOCIETATE vor participa la programul „Dascăli şi elevi în mişcare pentru sănătate” care va conţine activităţi recreative şi sportive pentru formarea unor comportamente de viață sănătoasă si înţelegerea rolului mişcării în calitatea vieţii. Celelalte comisii se vor întruni pentru a discuta despre modul de desfăşurare a activităţilor, respectiv despre feedbackul primit din partea elevilor.

​“Este nevoie de o reconsiderare a relației profesor-elev, de o îmbunătățire a comunicării  și implicit a calității acestei relații, precum și de o nouă abordare a actului educațional. Trebuie să depășim conceptul că în clasă profesorul predă și elevul ascultă și să trecem la o nouă ,, atitudine didactică ” în care elevii și profesorii comunică și cooperează în scop formativ. Această schimbare în activitatea didactică este o prioritate a colectivului  de cadre didactice din unitatea noastră de învățământ”, a declarat Elena Ignat, directorul Școlii Gimnaziale ,,Avram Iancu” din Alba Iulia.

În acest an școlar,  o prioritate a Școlii ,,Avram Iancu” este calitatea comunicării, obiectiv care se realizează prin participarea dascălilor la un program de formare profesională ,,ȘCOALA COMUNICĂRII” organizat de  LEARNING ECOSYSTEM, Bucureşti, care se va derula în acest semestru, în trei etape ,,PE LOCURI!…FIȚI GATA!…START!”.

Dascălii au învăţat în cadrul trainingului de început de an metode inedite de abordare a relaţiei dascăl–părinte–elev: ESPERE şi SAPPE, care au început să fie  valorificate cu succes în activitățile didactice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Locuitorii din Abrud, fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii: Furnizarea, sistată pe două străzi din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Locuitorii din Abrud, fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii: Furnizarea, sistată pe două străzi din oraș Locuitorii din Abrud au rămas fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii. Furnizarea a fost sistată pe două străzi din oraș. Citește și: DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea