Rămâi conectat

Economie

Dezbatere pe economia socială la Alba Iulia: locuri de muncă și afaceri sociale de succes în Regiunea Centru

Publicat

în

Asociația Consult Pro Education, Euzone Consultancy Network și partenerii acestora organizează luni, 16 noiembrie a.c, în intervalul 10.00 – 14.00, la Hotel Parc, Alba-Iulia, un eveniment dezbatere pe tema economiei sociale.

simpozion mdecici stomatologi Alba Iulia (1)Impactul noii legislații aplicate întreprinderilor sociale, ajutorul de minimis și concurența, rolul organizațiilor neguvernamentale în dezvoltarea economiei sociale, al achizițiilor publice ca instrumente pentru dezvoltarea acestui domeniu, vor face subiectul acestei dezbateri.

Evenimentul continuă seria de acțiuni din cadrul proiectelor Competențe Ridicate pentru Eficiență Sporită și Calitate (C.R.E.S.C.) – Capabil de reușită prin economia socială, cofinanțate din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013. Evenimentul va reuni reprezentanți ai instituțiilor publice, ai societății civile și ai mediului academic, specialiști din domeniul economiei sociale, manageri și angajați în structuri de economie socială, din Județele Alba și Bihor, dar și din Regiunea București-Ilfov, și va oferi prilejul prezentării a peste 20 de afaceri sociale înființate în România, cu activități în diferite domenii de activitate precum: producții de confecții și artizanat, producție peleți, servicii de curățenie, amenajare spații verzi și spații comunale, servicii de prelucrare lemn și producție mic mobilier din lemn, producție piatră și producție pavaje, mică tâmplărie, organizare evenimente montane, școală de muzică, brutărie, servicii de monitorizare tematică de suport și servicii de consultanță pentru dezvoltarea capacității organizațiilor non-profit.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectele C.R.E.S.C. – Capabil de reușită prin economia socială sunt cofinanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 – 2013, Axa prioritară 6, Domeniul Major de Intervenție 6.1 și sunt implementate pe o perioadă de 14 luni, până în luna decembrie 2015, în regiunile de dezvoltare Nord – Vest, Centru și Bucureşti-Ilfov.

Agenda evenimentului este următoarea:

Teme de discuţii  I
Economia socială în România: șansă, profit, comunitate
Intervenții
Conf. univ. Dr. Marin BURCEA, Facultatea de Administrație și Afaceri, Universitatea din București – Economia socială – măsură activă pentru dezvoltarea comunităților românești
Andreea Elena KATONA, director AJOFM Alba – Rolul  serviciului public de ocupare în dezvoltarea economiei sociale
Conf. univ. Dr. Fensier Florian ARITON, vicepreședinte CAR CREDIT Teiuș – Incluziune financiară a grupurilor vulnerabile în contextul dezvoltării economiei sociale
Liviu NAZARIE, reprezentant al Asociației CAIES – Ajutorul de minimis și economia socială
Ec. Dr. Laura MARINAȘ, Academia de Științe Economice, București – Achizițiile publice în proiectele de economie socială
Business la… puterea socială: povești de succes sau cum se întâmplă economia socială în România
Intervenții
Reprezentant proiect CRESC – Povestea unui proiect: drumul de la design de proiect la primul contract de muncă de angajat într-o întreprindere socială
Reprezentanți structuri de economie socială deschise în cadrul proiectului CRESC – În mediul rural din Alba și Bihor, economia socială schimbă comunitatea
Invitatul echipei CRESC: Ion Goracel, președinte al Asociației Alternative Sociale  Millenium – Economia socială, instrument de promovare a incluziunii sociale. De la legislație, prin povești de bună practică, la valori individuale. (C.P.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Economie

Comunicat de presă| Târgul întreprinderilor de economie socială, Ediția I

Publicat

în

SC Xerom Service SRL, SC T Smart Servicii SRL și Asociația Smart SES All for Kids în calitate de parteneri ai proiectelor SIS – SOLIDARI LA ÎNFIINȚAREA DE ÎNTREPRINDERI SOCIALE – POCU/449/4/16/128197 și ”ȚINEM APROAPE ȘI SUSȚINEM ÎNTREPRINDERILE SOCIALE” – POCU/449/4/16/128497 organizează sâmbătă, 28 mai 2022, în Șanțurile Cetății Alba Carolina, Ediția I a Târgului întreprinderilor de economie socială!

Scopul evenimentului este de promovare sectorului economiei sociale la nivel local și de susținere activă a acestor membri ai societății civile care contribuie la dezvoltarea locală, cetățenia activă, cooperarea și solidaritatea socială.

În județul Alba și-au început recent activitatea peste trei sute de astfel de întreprinderi, în diverse domenii de activitate. Ceea ce au în comun toate acestea este implicarea în viața comunității, dar și faptul că intervin pentru oameni și întorc din ceea ce câștigă înspre comunitate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Avem convingerea că întreprinderile de economia socială sunt generatoare de bunăstare socială, iar în această perioadă au mare nevoie de suportul fiecăruia dintre noi, pentru a deveni și rămâne sustenabile. Un bun răspuns la efortul depus de aceste întreprinderi este să le susținem activitatea prin orice formă și mijloc avut la îndemână.

Evenimentul este susținut de către Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba și Asociația GAL Alba Iulia Incluzivă.

Vă invităm să fiți alături de noi și să vizitați târgul dedicat întreprinderilor de economie socială!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Anunț începere proiect „Consolidarea capacității de reacție la criza sanitară cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 prin achiziția echipamentelor de protecție și dispozitivelor medicale pentru Liceul Teoretic Teiuș”

Publicat

în

Comunicat de presă

„Consolidarea capacității de reacție la criza sanitară cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 prin achiziția echipamentelor de protecție și dispozitivelor medicale pentru Liceul Teoretic Teiuș”

Elit - Gustul Desăvârșit

 Beneficiar ː Liceul Teoretic Teiuș

Obiectivul general al proiectului ː asigurarea unei capacitați adecvate de gestionare a crizei sanitare, prin acțiunea de dotare a unității de învațământ preuniversitar de stat cu echipamente de protecție / dispozitive de protecție medicale, care va conduce la rezultatul urmărit prin apelul de proiecte, de diminuare a riscului de propagare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 în sistemul public de învațământ preuniversitar, în particular la nivelul Liceului Teoretic Teiuș.

Rezultatele așteptate / finale în urma implementării proiectului ː

  1. Creșterea numărului entitaților publice dotate / sprijinite pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2.
  2. Creșterea capacitații adecvate de gestionare a crizei sanitare.
  3. Decontarea echipamentelor de protecție și a dispozitivelor medicale achiziționate începând din data de 01.02.2020.
  4. Achiziționarea de echipamente /dispozitive de protecție noi

Valoarea totală a proiectului  ː  547.728,54 lei

Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR REACT-EU ː  464.428,54 lei

Data începerii proiectului ː  24.03.2022

Data finalizării proiectului ː  31.03.2023

Cod MySMIS proiect ː 145532

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin

Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020

Date de contact: site https://liceulteoreticteius.ro/, e-mail [email protected], telefon/fax : 0258851157, adresă : Str. Decebal, nr. 22, Teiuș, jud. Alba, cod poștal 515900.

Link către site-ul web al Instrumentelor Structurale din România ː https://mfe.gov.ro/ .


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Ambitious, Authentic, Awesome – the Azets way!        

Publicat

în

Ambitious, Authentic, Awesome – the Azets way!

Pășește cu dreptul începând o carieră la Azets! Bucură-te de un mediu multicultural!

Dacă ești din Alba Iulia și ești în căutarea unui loc de muncă, aplică cu încredere la unul dintre posturile de mai jos:

Contabil Junior –  Full Time
Consultant salarizare – Full time
Summer Internship

Elit - Gustul Desăvârșit

Poți aplica și pe adresa de e-mail dedicată: [email protected]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare