Dezastru în „Cetate”, FC Unirea iernează pe loc retrogradabil

Decembrie 2005: venită din Divizia A FC Unirea a încheiat turul pe penultimul loc cu doar 11 puncte şi minus 13 la „adevăr” (şi atunci o serie impară prin retragerea Armăturii Zalău), finalul campionatului aducând o a doua retrogradare consecutivă, în Divizia C (contraperformanţă mascată prin cumpărarea locului în eşalonul secund de la Oltchim Rm Vâlcea)…
Decembrie 2010: istoria se repetă, după un tur catastrofal fosta prim-divizionară din Cetatea Marii Uniri iernează tot pe o poziţie retrogradabilă, cu 12 puncte şi cel mai greu pasiv al seriei, minus 9 şi acelaşi preşedinte executiv la timonă!
lNoroc cu neprogramarea Silvaniei
Uniriştii au scăpat de umilitoarea „lanternă roşie” numai datorită faptului că FC Silvania Şimleu Silvaniei nu a fost programată pentru întâlnirea cu Alro Slatina, cele 4 înfrângeri consecutive fiind sinonime cu colapsul pentru o echipă devenită ciuca bătăilor. Retrogradare, desfiinţare, retragere din motive financiare, sunt tot atâtea dileme majore (dureroase şi critice) ce vor răvăşi o iarnă cruntă pentru gruparea fanion a judeţului.
lMat de la junii piteşteni
Raportat la modul jalnic cum a arătat în ultima reprezentaţie a turului, Unirea merită din plin eticheta de candidată la eşalonul terţ. Albaiulienii n-au câştigat nimic prin faptul că au susţinut meciul cu FC Argeş, finala supravieţuirii, ba mai mult s-au făcut iarăşi de râs. Şefii au achitat o parte din restanţele cuvenite celor 4 fotbalişti ce au câştigat memoriile scadente (De Sousa, Vitinha, S. Rădoi şi Lasc), dar trupa lui Himcinschi a sucombat din nou. Extrem de slabă, Unirea a fost învinsă fără replică de FC Argeş, o echipă de copii (medie de vârstă 20,1 ani, cel mai „bătrân” Ivănică la 24 de ani), cu tinerii marcatori A. Popa (19 ani) şi M. Ion (22 ani). Vizitatorii au mai ratat ocazii însemnate, printre care şi o bară Ivănică (52), dar au câştigat fără replică în „Cetate”!
lAruncaţi prosopul!
Să identifici drept vinovaţi doar pe cei care au intrat în teren ar fi prea puţin, responsabilii pentru ceea ce se întâmplă cu formaţia fanion a judeţului sunt de fapt în birouri. Dezastrul actual unirist este o consecinţă a politicii falimentare, a lipsei de discernământ de-a lungul timpului (a se citi mai ales mandatul din Liga 1)… După ce „violeţii” au deschis scorul, dar şi la final, din tribune s-a auzit „demisia, demisia” cu trimitere directă spre şefi, precum şi replici sporadice de genul „Lasă-ne domnule Lupu şi du-te, că vai de noi unde am ajuns”. Puţinii spectatorii şi-au vărsat năduful şi spre cei „exilaţi” din lot (Dâlbea, Poverlovici, Sg. Costea) prezenţi în tribuna a doua şi admonestaţi verbal.  „Cine seamănă vânt, culege furtună”.
Dan HENEGAR

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

liga a 3a va maninca 6 decembrie 2010 at 10:33

LUPULE MARE PRESEDINTE ESTI,AI SPUS CA OBIECTIVUL E RETROGADAREA SI ACUM TE BATI PENTRU PROMOVARE.FELICITARI,ESTI UN BUN MANAGER SI UN BUN FINANTATOR.NU AM NUMAI CUVINTE DE LAUDA CA AI REUSIT SA SCOTI CRIZA DE LA ECHIPA ADUCAND UN ANTRENOR ATAT DE TANAR SI TALENTAT.FELICITARI.SI MAI TREBUIE SA FELICIT PE ANTRENORUL HIMCINSCHI CA A FACUT SCHIMBARI INSPIRATE SI ACUM SI CU SILVANIA CARE AU ADUS CELE 6 PUNCTE IN CLASAMENT.FELICITARI.CE SA MAI ZIC BAFTA IN LIGA 1 SI FELICITARI PENTRU LOCUL FRUNTAS DIN CLASAMENT CARE NE DA SPERANTE PENTRU PROMOVAREA IN VARA IN LIGA 1.FELICITARI INCZAO DATA DOMNULUI PRESEDINTE LUPU NICOLAE.SUNTEM O ECHIPA DE ARDELENI MANDRII DE DOMNU PRESEDINTE LUPU NICOLAE,CARE A ADUS ACEASTA ECHIPA ACOLO UNDE MERITA.FELICITARI LUPULE.

mau 6 decembrie 2010 at 16:17

normal retragerea ar trebui sa fie cuvantul de ordine la Alba si sa se inceapa reconstructia echipei din temeli atat pe plan sportiv cat si financiar de ce sa se mai amane ca oricum va retrograda echipa in c cu un minus consistent

daniel ardelean 7 decembrie 2010 at 0:32

nu va impacientati, salvarea vine de la LIVIU FENESAN! si marele investitor trifan vine cu caramizile. lupu, STA LA PRIMIRE! PT EL!!!

Comentariile sunt oprite