Rămâi conectat

Ştirea zilei

Deținut ”cu pretenții”: Un bărbat condamnat pentru furt și tâlhărie, aflat în Penitenciarul Aiud, a recuzat toți judecătorii femei de la Tribunalul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Petentul vrea să fie judecat doar de un complet format din bărbați, iar procurorul și avocatul din oficiu să fie, de asemenea, de gen masculin.

Un condamnat pentru furt și tâlhărie, care își ispășește pedeapsa în Penitenciarul Aiud, a recuzat toți judecătorii femei din cadrul Tribunalului Alba. Lingurar Ghemant a solicitat instanțelor de judecată contopirea a două pedepse anterioare.

Inițial, procesul s-a desfășurat pe fond la Judecătoria Aiud, care l-a condamnat, în 19 decembrie 2018, la pedeapsa rezultantă de 7 luni și 1.201 zile de închisoare. Aceasta înseamnă că bărbatul în vârstă de 30 de ani ar mai avea de stat la închisoare aproximativ 3 ani și 9 luni.

Nemulțumit de decizie, petentul a formulat apel care a avut ca termen la Tribunalul Alba data de 18 februarie 2019. Încă de la intrarea în sală, condamnatul a precizat că vrea să fie judecat doar de către un complet format din judecători bărbați. Ulterior, acesta și-a completat cererea susținând că vrea ca și procurorul de ședință să fie tot bărbat, iar avocatul din oficiu care îl asistă să fie, de asemenea, de gen masculin.

Președintele completului de judecată a dispus notarea celor solicitate de petent la dosarul cauzei, urmând ca până la termenul următor instanța să se pronunțe cu privire la această cerere. Decizia va fi, cel mai probabil, de respingere. Următorul termen în cauza care are ca obiect ”alte modificări ale pedepsei” a fost stabilit pentru data de 4 martie 2019.

Lingurar Ghement a fost condamnat în 2015 la 5 ani și 4 luni de închisoare pentru furt și tâlhărie comise la Arad. Faptele au constat în aceea că, în iulie 2014, a deposedat prin violență o femeie de o sumă de bani, iar ulterior, în aceeași zi, a furat o bicicletă din fața unui magazin. Condamnatul este originar din Deva și este cunoscut cu antecedente penale. În perioada detenției a mai săvârșit o faptă de distrugere în dauna Penitenciarului Aiud, pentru care a primit 5 luni de închisoare, plus restul rămas neexecutat din condamnarea anterioară.

Distrugerea a constat în faptul că, fiind cazat singur în cameră, pe fondul unor stări de nervozitate generate de neînțelegeri cu alți deținuți din alte camere, a spart geamul de la camera de deținere și vasul wc din baie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea