Rămâi conectat

Ştirea zilei

Deși sunt peste 1.700 de locuri libere, în Alba, la vaccinarea anti-COVID cu AstraZeneca sunt doar 25 de doritori!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 1.700 de locuri libere, în Alba, la vaccinarea anti-COVID cu AstraZeneca și doar 25 de doritori: Autoritățile iau în calcul schimbarea serului cu cel de la Johnson&Johnson

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că este luată în considerare varianta ca în centrele în care se administrează serul de la AstraZeneca, unde ritmul de imunizare a scăzut, dozele de vaccin să fie înlocuite cu altele, produse de Johnson&Johnson.

Potrivit datelor centralizate de autorități, România are disponibile 750.000 de doze de vaccin AstraZeneca, însă numărul de persoane care optează pentru administrarea acestui produs rămâne în continuare scăzut. În județul Alba, sunt disponibile în prezent 1.728 de locuri pentru acest vaccin (410 la Abrud și 1.318 la Alba Iulia), și doar 25 de persoane înscrise pe listele de așteptare.

”În momentul de faţă la nivel naţional avem 1.151 de centre din care 792 de centre sunt cu vaccinul de la Pfizer, circa 84 sunt centre care primesc vaccin de la Moderna şi circa 275 sunt centre care primesc vaccin de la AstraZeneca. În perioada următoare vor fi deschise toate centrele de la nivel naţional care au fost pregătite prin alocarea suplimentară de vaccinuri de la Pfizer şi respectiv de la Moderna, iar pe centrele cu AstraZeneca în care ritmul de vaccinare a scăzut substanţial, vom aloca foarte probabil vaccin de la Johnson&Johnson. (…) A scăzut destul de mult.

Săptămâna viitoare sunt aproximativ 2-3.000 de persoane la prima doză la care se adaugă circa 7 – 8.000 de persoane care sunt la a doua doză, din 14 aprilie încep rapelurile pentru AstraZeneca”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

El a precizat că în aceasdtă lună vor fi operaţionalizate toate centrele de vaccinare de pe teritoriul țării și cel mai târziu pe 20 aprilie se vor deschide ultimele cabinete. (I.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română după ce au obținut Premiul I la faza județeană a concursului. Alte două […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea