Rămâi conectat

Politică Administrație

Deși a promis că va fi gata în 2017, PSD va finaliza autostrada Sebeș-Turda cel mai devreme în anul 2023!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Plata ajutoarelor sociale către electoratul dependent de PSD din alte zone ale României lasă Transilvania și județul Alba fără autostrăzi până în anul 2023.

Ieri, în ședințele Comisiilor Camerei Deputaților, Ministrul Interimar al Transporturilor, Rovana Bumb, se lăuda că anul acesta vor fi gata 180 de km de autostradă. Cifrele cu care chiar ea a venit la ședință o contrazic însă și dovedesc că totul este doar o mare minciună.

În cazul județului Alba, valoarea rămasă de finanțat la 31.12.2018, pe cele două tronsoane în lucru ale autostrăzii Sebeș-Turda, era de 955,71 milioane lei.

În proiectul de buget susținut de dna Plumb sunt însă alocați, pentru 2019, doar 338 de milioane lei din credite bugetare și 32,96 milioane lei din credite angajament. Adică, în total, puțin peste o treime din suma necesară! Diferența de bani este eșalonată, în fișa obiectivului de investiții anexată la proiectul de buget prezentat ieri, astfel: 100 de milioane de lei pentru anul 2020, alte 24,5 milioane de lei pentru anul 2021 și 1,3 milioane de lei pentru anul 2022.

Suma cea mai mare, adică 491,88 milioane de lei este alocată după anul 2022! În plus, din cei 180 de km de autostradă cu care se laudă dna Plumb, se lucrează acum doar pe 146 de km. Pentru restul de 34 de km nu s-au făcut nici măcar studiile și proiectele necesare, ce să mai vorbim de licitații. Iată deci că PSD ne minte încă o dată și că autostrada Sebeș-Turda nu va fi gata decât, cel mai devreme în anul 2023!

Vom vedea, probabil, în perioada următoare, câteva lucrări electorale și diverși lideri PSD în vizite de lucru pe șantierele din Alba, dar nimic nu va fi dat în folosință până în 2023! (Z.U.)

Sorin Ioan BUMB, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea