Rămâi conectat

Sport

Deși a concurat cu degetul fracturat, luptătorul Paul Tolas (Revolution Academy Alba Iulia) – bronz la Campionatul Mondial

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Paul Tolas, luptătorul originar din Cetatea Marii Uniri, a reușit să cucerească medalia de bronz la Campionatul Mondial WKF (World Kickboxing Federation), competiție ce s-a desfășurat timp de o săptămână la Cairo, capitala Egiptului.

România a avut la acest eveniment de calibru un lot format din 40 de sportivi, între aceștia regăsindu-se și competitorul legitimat la Revolution Academy Alba Iulia. Paul Tolas s-a pregătit pentru aceste mondiale, pe care le-a abordat din postura de debutant la acest nivel, împreună cu Lucian Nicolescu – preparatorul fizic și antrenorul Alin Moldovan – la kickboxing. Albaiulianul în vârstă de 19 ani a luptat în limitele categoriei 63,5 kilograme (cu 8 concurenți pe diagramă) și în primul meci a trecut de campionul Egiptului. A fost un meci dificil, adjudecat prin decizie a arbitrilor, Tolas a trecut în semifinală, având garantată medalia de bronz, însă a plătit un preț greu, rupându-și degetul mare al piciorului drept. A trecut peste dureri și a intrat din nou în ring cu piciorul bandajat, luptând cu un argentinian. A rezultat o luptă de zile mari, românul fiind aclamat de întreaga sală, ce i-a apreciat spiritul de sacrificiu, însă nu a fost suficient, pierzând șansa se a se bate pentru o medalie din metal mai prețios.

“Mă simt mândru de realizarea mea, o medalie la Campionatul Mondial. Am realizat că pot mai mult și cu siguranță o să mă vedeți din nou în ring cât mai curând. Mulțumesc pentru tot antrenorilor Lucian Nicolescu și Alin Moldovan și nu în ultimul rând sponsorilor pentru efortul financiar de a ajunge la Cairo, respectiv Sergiu Simina, Allegria Hotel, Lin & Ema. Vă aștept la kickboxing în Alba Iulia, Sebeș și Aiud”,a transmis sportivul în vârstă de 19 ani. Luptătorul albaiulian a căpătat experiență în ring, după ce a participat la diverse gale Colosseum Tournament, fiind legitimat la acest club de aproximativ trei ani.

Tolas și-a făcut debutul, la vârsta de 18 ani, la profesioniști, în Gala Colosseum Tournament Arad, din luna octombrie a anului trecut, adoptând nickname-ul “The Hurricane”. Înainte de declanșarea pandemiei de coronavirus, luptătorul de kickboxing a avut un parcurs excelent în anul 2019, cu 5 victorii în luptele disputate, fiind remarcat de promotorii galelor profesioniste “Ultimate Fighting Tournament” (UFT) și „Suprime Night Fight” (SNF).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea