Rămâi conectat

Sport

Derby de început de an în „Mica Romă”: Volei Alba-Blaj versus campioana Ştiinţa Bacău

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj-Penicilina Iasi Cupa1După calificarea facilă în semifinalele Cupei României (dublu 3-0 cu Penicilina Iaşi), o premieră şi în acelaşi timp o performanţă, în weekend urmează pentru formaţia din „Mica Romă”, adevăratul test al începutului de an. Vorbim despre derby-ul primei runde a returului din Divizia A1, între vecinele din ierarhie, Volei Alba-Blaj şi campioana Ştiinţa Bacău, ocupantele poziţiilor doi şi trei în ierarhie la mijlocul sezonului regulat, grupări creditate cu şanse la titlul de campioană. „Confruntarea cu deţinătoarea titlului va fi una foarte complicată, foarte grea, deschisă oricărui rezultat, dar am încredere că jocul va fi pregătit în asemenea mod încât să ne bucurăm de o victorie. Este un meci foarte important de campionat, dar întâlnirile cu adevărat importante sunt în luna aprilie”, a declarat preşedintele Sergiu Ştefănescu.
*Au ajuns achiziţiile
Volei Alba Blaj a realizat două transferuri în această pauză competiţională: jucătoarele Bojana Radulovic (coordonator) şi Ivana Djerisilo (universal), echipa din „Mica Romă” despărţindu-se însă de japoneza Naoko Hasimoto. Cele două voleibaliste din Serbia au ajuns la începutul săptămânii la Blaj, s-au alăturat lotului condus de conaţionalul lor Darko Zakoc, potenţialul fiind verificat într-un meci şcoală cu Medicina Tg. Mureş şi sunt şanse să debuteze sâmbătă la noua echipă, meciul urmând să se dispute de la ora 14.45 în Sala “Timotei Cipariu”, fiind transmis în direct pe canalul Digi Sport 1. Ştiinţa Bacău a făcut eventul în ediţia anterioară şi a început anul cu dreptul, o victorie netă, 3-0 cu liderul CSM Bucureşti, în prima manşă a sferturilor de finală din Cupa României. “Ne vom concentra asupra meciului cu Ştiinţa Bacău, o echipă puternică, însă vrem să facem o partidă bună. Suntem bucuroşi şi norocoşi că am reuşit să ne întărim lotul, mai ales că în această perioadă de mijloc de sezon nu e uşor să găseşti jucătoare de calitate, experimentate şi care ne pot ajuta foarte mult în perioada următoare. E greu de spus dacă cele două jucătoare noi vor evolua în meciul cu Ştiinţa Bacău, trebuie în primul rând să le integrăm în echipă şi vom vedea dacă le vom folosi”, a precizat antrenorul Darko Zakoc. Nici echipa pregătită de Florin Grapă (60 de ani), cel care conduce de 26 de ani Ştiinţa Bacău nu a stat cu mâinile în sân în această perioadă de transferuri. Participanta în Liga Campionilor a achiziţionat două “straniere”: liberoul Tesca-Bryn Andrew-Wasylik (componentă a naţionalei Canadei) şi extrema braziliană Ana Paula Lopes Ferreira “Fofinha” (ultima dată în Turcia, la Sarier BSK).
Foto Dragoş BASARABA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea