Rămâi conectat

Ştirea zilei

Deputatul Teodor Atanasiu cere întreruperea urgentă a contractului dintre CL Alba Iulia și Societatea de Transport Public (STP) Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul unei conferințe de presă organizate vineri la sediul PNL Alba, deputatul Teodor Atanasiu a atacat dur contractul pe care municipalitatea Alba Iulia și comunele Ciugud, Sîntimbru, Ighiu, Cricău, Galda de Jos şi Întregalde (membrii Asociației Intercomunitare de Dezvoltare Alba lulia  – AIDA) îl au cu Societatea de Transport Public (STP) Alba.

Parlamentarul a catalogat fantasmagoric acest document care garantează unei firme private o cotă de profit de 4.5%, indiferent de modul în care își desfășoară activitatea sau de costurile pe care le are, anunțând că reprezentanții PNL în Consiliul Local Alba Iulia vor iniția un proiect de hotărâre pentru întreruperea de urgență a acestui contract.

 Atanasiu mai spune că STP Alba poate conform acestui contract  să își trimită administratorii și angajații în insule exotice în concedii, poate să le dea mese la cele mai scumpe restaurante, să îi cazeze la cele mai luxoase hoteluri, să facă tot felul de cheltuieli, iar consiliile locale garantează prin contract acoperirea tuturor acestor cheltuieli, plus un profit considerabil.

“Vreau să spun câteva considerații referitor la contractul în care municipalitatea Alba Iulia împreună cu consiliile locale din jur, toate asociate în AIDA îl au cu Societatea de Transport Public (STP) Alba. Acest contract, ne-a sesizat domnul consilier Simone Albani și m-am uitat împreună cu dânsul peste el, este un contract pe care nu l-am mai întâlnit nicăieri în lume, care garantează unei firme private o cotă de profit indiferent de modul în care își desfășoară activitatea, indiferent de câți angajați își ia, indiferent de ce îi pune să facă, indiferent de costurile pe care le are. Poate să își trimită administratorii și angajații în insule exotice în concedii, poate să le dea mese la cele mai scumpe restaurante, să îi cazeze la cele mai luxoase hoteluri, să facă tot felul de cheltuieli, iar consiliile locale garantează prin contract o cotă de 4,5% din profit, acoperind toate aceste cheltuieli și dând în plus firmei acest profit.

Este un lucru clar dezavantajos pentru toți cetățenii care sunt reprezentați de aceste consilii locale, aș spune că este o situație care dă chiar în latura penală a lucrurilor și din acest motiv consilierul Simone Albani va iniția un proiect de hotărâre la nivelul consiliului municipal Alba Iulia pentru întreruperea de urgență a acestui contract și le cer și celorlalte consilii locale (membre AIDA) ca să procedeze în consecință, dacă vor domnii consilieri care reprezintă cetățenii să nu devină cei care vor plătii banii pentru a asigura profitul unei firme private. Vor trebui de urgență să întrerupă acest contract și să facă un altul pe baze economice sănătoase.

Nimeni în lumea asta nu garantează unei societăți comerciale care produce, sau care prestează servicii, sau care face comerț, o cotă de profit garantată”, a explicat deputatul Teodor Atanasiu.

Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba lulia (AIDA) este o organizație din care din care fac parte municipiul Alba Iulia și comunele Ciugud, Sîntimbru, Ighiu, Cricău, Galda de Jos şi Întregalde.

Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba lulia – Transport Local a fost constituită în anul 2009, având ca scop înfiinţarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea în comun a serviciului de transport public local din cadrul asociaţiei, pe raza de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre ale AIDA.

sursa foto 1: pagina web STP Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea