Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputatul Teodor Atanasiu a depus ieri trei interpelări în Parlamentul României

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sprijinind Sindicatul Învăţământ Alba

    Deputatul PNL de Alba Teodor Atanasiu a depus ieri la Parlament trei interpelări adresate miniştrilor Administraţiei şi Internelor – Traian Igaş, Educaţiei – Daniel Funeriu şi Finanţelor – Gheorghe Ialomiţianu pentru a face auzite nemulţumirile Sindicatului Învăţământ Alba. Astfel, ministrului Igaş i s-a solicitat să ia măsuri urgente pentru retragerea ordinului Ministerului Administraţiei şi Internelor nr. 230/18.10.2011, privind validarea fluxului financiar pentru cheltuielile de personal din învăţământul preuniversitar, publicat în MO partea I nr. 772/01.11.2011, deoarece acesta încalcă mai multe legi în vigoare printre care şi următoarele: art. 24 din Legea nr.62/2011, cu privire la deductibilitatea din impozit a cotizaţiei de sindicat; art 57 din Codul fiscal actual, cu privire la obligaţia angajatorului de a face deducerea din impozit a cotizaţiei de către angajator; art 217 şi 218 din Codul Muncii republicat în 2011, privind interzicerea implicării autorităţilor publice de natură a limita drepturile sindicale sau a împiedica exercitarea lor legală; art 15, alin 2 din Constituţia României, privind principiul neretroactivităţii legii.
lMinistrului Funeriu i-a fost solicitat să retragă ordinul MECTS nr. 4576/11.07.2011, privind validarea fluxului financiar pentru cheltuielile de personal din învăţământul preuniversitar, publicat în MO partea I nr. 772/01.11.2011, deoarece acesta încalcă mai multe legi în vigoare.
lMinistrului Ialomiţianu i-a fost solicitat să retragă ordinul Ministerului Finanţelor Publice nr. 2445/15.09.2011, privind validarea fluxului financiar pentru cheltuielile de personal din învăţământul preuniversitar, publicat în MO partea I nr. 772/01.11.2011, deoarece acesta încalcă mai multe legi în vigoare.
Având în vedere faptul că ordinele date de cei trei miniştri interpelaţi contravin „drepturilor salariaţilor din învăţământul preuniversitar, stabilite atât prin alte legi în vigoare, cât şi prin Constituţia ţării” deputatul Atanasiu consideră că „cele menţionate mai sus reprezintă motive întemeiate de a cataloga acest act drept o greşeală sau, şi mai grav, un abuz unilateral al Guvernului din care faceţi parte” şi de aceea, solicită fiecărui ministru în parte „să îndreptaţi cât mai urgent problema semnalată, prin anularea ordinului respectiv!”

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea